Zilveren jubilea in De Groote Boodschap

Het Vlaamse radioprogramma De Groote Boodschap besteedt vanavond tussen 21 en 23 uur aandacht aan twee jubilea. Het Brabants Volksorkest bestaat 25 jaar en 25 jaar geleden startte het duo Dirk van Esbroeck en Juan Massondo.

Jubileum 1: in 2003 bestaat het Brabants Volksorkest 25 jaar. En dat wordt verrassend gevierd: de groep vroeg samen met het Leuvens Alumni Orkest aan de jonge componiste Hanne Deneire (die jonger is dan de groep zelf!) om een werk te schrijven voor 'symfonie-& brabants volksorkest'. De creatie van 'Trek' is op 8 februari in de Aula Piet de Somer in Leuven. Hanne Deneire legt in De Groote Boodschap uit wat we moeten verstaan onder symfonische volksmuziek.

Jubileum 2: op het Druivenfestival in Hoeilaart in 1978 speelden voor het eerst samen Dirk Van Esbroeck en Juan Masondo, en kort daarna kwam de lp 'Canto de Nadie', met die grappige foto van een Belgische Argentijn naast een Argentijnse Belg. Beide heren trekken nu door Vlaanderen met het programma 'Patagon, Patagonia' in het gezelschap van een aantal vrienden als bandoneonist Alfredo Marcucci en ook een échte Patagonier, gitarist Carlos Diaz.

De Groote Boodschap heeft het ondermeer ook over A la capella: Laïs op tournee met zanger Ludo Vandeau (Ambrozijn, Bodixchel) elke zondag van februari en maart a capella in een kapel of kerk.

In de concertagenda ondermeer: Djangofolllies op 25 januari in cc de Rijke Klaren in Brussel. De jaarlijkse portie muziek in de geest van Django Reinhardt.