Radio Hoorn - Long Distance
Iedere woensdag tussen 20.00 en 21.00 zend radio Hoorn Long Distance uit. Een uur lang Americana, singer-songwriter, americana, (alt.)country, cajun, zydeco, blues, rockabilly etc. Veel info over de muziek en artiesten en over relevante aktiviteiten in de regio.
Radio Hoorn zend uit op de kabel op 96.5 en in de ether op 105.8

Boeiende Lola's
VPRO's TV-programma Lola da Musica besteedt deze weken opvallend veel aandacht aan folk of aanverwante muziek. Het programma wordt meestal op maandag laat in avond op Nederland 3 uitgezonden. We zagen reeds The Handsome Family op 18 maart en Johnny Dowd op 25 maart. Maandag 8 april vorlgt Flip Kowlier en 29 april Lambchop

Image
Flip Kowlier, maandag 8 apr 2002 23:55, Net 3
In Lola da Musica een portret van Flip Kowlier. Deze Vlaamse zanger/gitarist gooit op dit moment hoge ogen in Nederland en België met zijn solodebuut Ocharme Ik, een popplaat in het Izegems, een Westvlaams dialect.
Het intense Ocharme Ik, waarop hij pop, rock, folk en tango vermengt, is inmiddels doorgedrongen tot de eerste plek in de Moordlijst. Tot dusver genoot Kowlier in België vooral bekendheid als frontman van de rapband 't Hof Van Commerce, die tot nu toe twee Nederlandstalige albums afleverde. Tevens was hij korte tijd actief in de Belgische gitaarpopband My Velma.
Lola da Musica gaat met Kowlier op bezoek bij zijn ouders, viert met hem zijn verjaardag en bezoekt de studio waar hij met 't Hof Van Commerce aan een nieuwe plaat werkt.

Image
Lambchop, maandag 29 apr 2002 23:55, Net 3
Een herhaling van het portret van Lambchop, het buitenbeentje van 's werelds toonaangevende countrystad Nashville. De band bracht onlangs de cd Is A Woman uit en treedt 30 april op in Amsterdam.
Lambchop-voorman Kurt Wagner gaat de kijker voor in een trip door de stad waarmee hij een haat-liefde verhouding heeft. Hij wordt gevolgd tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden als vloerenlegger, gaat nader in op zijn drijfveren en vertolkt enkele akoestische songs. Lambchop is ook gefilmd tijdens repetities voor de op dat moment aanstaande tournee door Europa. Lambchop is het geesteskind van de voormalige kunstenaar en kunstdocent Kurt Wagner. In zijn vrije tijd stuurt hij een collectie muzikanten aan, dat de afgelopen jaren onder de naam Lambchop enkele opvallende platen heeft afgeleverd. De band distantieert zich nadrukkelijk van de wetten van de country-industrie en valt in eigen stad en land dus een beetje tussen wal en schip.
Hier daarentegen bouwt de groep een behoorlijke schare fans op, die Lambchops eigenzinnige mix van country, soul, pop en rock op juiste waarde weet te schatten, zich verdiept in Wagners cryptische teksten en de opvallend ingetogen concerten van de band bezoekt.

reacties naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.