Hemel en Aarde
vanavond met
Yair Dalal

In het Klara-programma Hemel en Arrde vanavond vanaf 22.30 uur: Azazme. De Israëlische violist en udspeler Yair Dalal speelt met het Tarab Ensemble, bedoeïenen uit de Negevwoestijn in Israel. Met o.a. Mohammad Abu Ajaj die al eerder te gast was bij Klara in VRT-studio Toots. Daarnaast liederen uit de synagogen van de Maghreblanden, met Alain Chekroun en Taoufik Bestandji.

10-04-2
Twangbangers
week lang op BRTO

T wangbangers; 26 DAYS ON THE ROAD is de CD Van de week op de Bergen op Zoomse BRTO.
De Twangbangers vormden één van de hoogtepunten op het afgelopen Blue Highways festival in het Utrechtse Vredenburg.
The Twangbangers is een collaboratie van een stel grote namen uit de countryrock, wier cds doorgaans op het fameuze Hightone-label verschijnen.
Leader of the pack is Bill Kirchen. Bill maakte ooit decennia lang furore in Commander Cody & The Lost Planet Airmen, een gezelschap rock 'n roll honky tonkers die men nog spaarzaam tegenkomt op verzamelalbums uit de jaren 70. Dallas Wayne, Joe Goldmark en Redd Volkaert zijn de andere door de countrywol geverfde leden van The Twangbangers.
Op het grotendeels live opgenomen album laten de heren horen hoe countryrock en lol op een perfecte manier in balans kunnen worden gebracht. Hoogtepunt van het album, dat naast eigen werk van de groepsleden een hoop covers van vakgenoten als bijvoorbeeld Robbie Fulks bevat, is het slotnummer Hot Rock Lincoln waarop Kirchen met zijn gitaar in enkele minuten tijd de hele rock 'n roll-geschiedenis van de vorige eeuw voorbij laat komen.
De BRTO draait Days on the road zeven dagen lang als CD van de Week.