Actie van liefhebbers:
Hou VARAnacht in de lucht

De verontwaardiging is groot. De VARA haalt VARAnacht van de radio, een van de weinige programma's die aandacht besteedt aan rootsmuziek en americana. Liefhebbers van die muziek komen nu in actie.

Wij, als Folkforum.nl verklaren ons solidair en roepen onze lezers op te protesteren. Wij houden van folk, maar ook van aanverwante muziek. We schrijven daar dan ook graag over.

Vanuit de rootswereld worden een aantal acties geëntameerd. Wij volgen die. Graag citeren we in dit verband rootsmuzikant Hugo Remmelt: Normaliter doe ik nooit aan acties mee, maar deze actie lijkt me zeer zinnig.

De actievoorstellen komen van Jos van den Boom, die voor de BRTO Bergen op Zoom verantwoordelijk is voor het radioprogramma Crossraods en de daaraan verbonden sessies. Ook Jan Janssen van de actieve site www.realrootscafe.com is in de pen geklommen.

Jos van den Boom roept op tot steun aan dj Paul van Gelder en zijn programma Geen Tijd.

Jan Janssen van Real Roots Cafe gaat nog een boze stap verder: Stuur een verontwaardigde mail naar Kopspijker, Barend en Van Dorp. Jan helpt door de e-mail-adressen van al die media-grootheden erbij tevermelden. Zie ook hieronder.

Beste muziekliefhebbers,

Graag jullie aandacht voor het volgende. De VARA heeft besloten te stoppen met haar VARAnacht op Radio 1 en voortaan (in mijn ogen: zielloze) PC-muziek te gaan draaien. Dit betekent dat nu zo'n beetje de allerlaatste radioprogramma's die nog aandacht hebben voor Americana- en aanverwante muziek - zoals het uitstekende programma GEEN TIJD van Paul van Gelder - gaat verdwijnen.

En dat in een tijd dat de domste discjochies van Hilversum pas tevreden willen zijn met een jaarsalaris van 700.000 euro.

Tijd voor een krachtig protest in de richting van de VARA, zou ik denken. Neem a..u.b. een kijkje op de website van de VARA www.vara.nl , ga dan naar "radio" en vervolgens naar "Geen Tijd". Je kunt op die pagina je reacties kwijt.

Met een beetje geluk zal de VARA dit besluit alsnog herzien. Tenslotte moet er toch nog wel 1 omroep te vinden zijn die bereid is rootsliefhebbers terwille te zijn. Alle andere muziekgenres komen op de vele Hilversumse stations al meer dan voldoende aan bod. Bij voorbaat dank voor jullie medewerking !

Jos van den Boom
Crossroads
BRTO-radio
Bergen op Zoom

En hier de boze oproep van Jan Janssen van het Real Roots Cafe:

Het Vara radioprogramma “Geen Tijd”, van roots DJ Paul van Gelder, moet vanwege door de overheid opgelegde bezuinigingen verdwijnen. Trouwens het hele nachtprogramma wordt nu, net zoals dat dagelijks gaat bij veel lokale en regionale omroepen, verzorgd door een computer.

Het ergste van alles is dat die computers muzikaal geprogrammeerd worden door zogenaamde hightech figuren die geen bal verstand hebben van echte muziek. Geloof me als ik zeg dat over muzikale smaak valt te twisten maar die Nerts weten niet eens wat echte muziek is laat staan dat ze weten wat daarin actueel is. Gelukkig zit er nog steeds een uitknop op mijn tuner.

Maar waarom eigenlijk? Dat er bezuinigt moet worden weten we allemaal, maar kan dat niet anders? Ja het kan anders. Stuur de duur betaalde DJ’s de laan uit en zorg ervoor dat je mensen binnen haalt die echt verstand van muziek hebben. Daar draait het toch om, muziek? Laat die jongens toch gaan, als ze denken dat het gras bij de buurman groener is. Van domheid kunnen we ze in ieder geval ook niet betichten want ze gebruiken hun eigen medium om hun marktwaarde op te vijzelen.

Woorden schieten te kort, het is de wereld op s’en kop. Als de Vara denkt hiermee weg te komen dan komen ze daar nog wel achter. Ook het Real Roots Café had een paar jaar geleden te kampen met zogenaamde hightech figuren die geen klap verstand hadden van muziek. Paul was één van die mensen die ons toen door het dal der duisternis loodste. Met s’en allen op de barricades dus.

Maar hoe? Heel gewoon, we gaan dat doen door diezelfde media te gebruiken. Steek eerst Paul een hart onder de riem. Ga daarna over tot actie. Klop een reactie in en stuur uw reactie naar de volgende media giganten. Des te meer mail deze boys and girls krijgen des te nieuwsgieriger ze worden.
Tip; door CTRL C en daarna CTRL V te gebruiken voorkom je onnodig geklop.

Kopspijkers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Barend en van Dorp (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Hart van Nederland (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Spijkers met Koppen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Ook Dat Nog (http://www.kro.nl/ookdatnog/meldeenzaak)
Tijd voor Twee (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
RTL Boulevard (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Met vriendelijke groet, Jan Janssen Het Real Roots Café E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Web Site: www.realrootscafe.com