Ankie Keultjes vanuit de VS:
We hebben hier te maken met echte fans

The Very Girls en The Watchman vertoeven momenteel in Amerika. Zangeres Ankie Keultjes rapporteert op www.altcountry.nl. Wij citeren:

…De 95 South op weg naar Richmand, Virginia. Onze eerste concerten zitten erop. Op zaterdag 11 oktober twee uur live radio vanuit Cafe fantastique in Worcester , een club in de reusachtige Rotman's Furniture Store , we hebben hier te maken met echte fans die The Very Girls CD in rotatie op hun playlist hebben staan, na afloop van de show worden we als hoog bezoek mee naar huis getroond , lokaal bier drinken aan de keukentafel en de buren komen ook nog even even kennis maken...

…Wij spelen nextdoor, in de Gallery, meer ingesteld op unplugged. Eugene Ruffolo, die meewerkte aan onze CD en die geen onbekende is in het Nederlandse Americana circuit, klimt het podium op en we doen een tranentrekkende uitvoering van Win Back Your Love….

…Dinsdag avond, The Bitter End, New York. In deze rock-georienteerde club vallen wij met onze akoestische bezetting een beetje in het niet. Hier ben je echt beter af met het wapengekletter van een flink drumstel. Voor ons speelt 4 Way Street. Voor insiders: Joseph Parsons en drie andere singer songwriters, samengevoegd in een muzikale topformule, een absolute aanrader….

….'Folkangels' worden ze hier genoemd, mensen die huisconcerten organiseren voor rondtourende musici . Je mag mee eten en op de futon slapen en de hele buurt wordt gemobiliseerd om er een feest van te maken. Ver, ver na middernacht, als we uren hebben gespeeld en de overgebleven gasten nog wat rondhangen op de backporch om een jointje te roken allen we op de bank in slaap waar we de volgende ochtend worden gewekt door twee hyperactieve bleekneusjes waar we de afgelopen twee dagen enkel chocoladekoekjes en snoepjes yoghurt in hebben zien verdwijnen, aan tafel zitten en gezond eten is er hier niet bij. De gemiddelde jeugd die we hier spreken weet overigens niet hoeveel een acre is en denkt dat we in Nederland Swedish of German spreken. Geen wonder dat de gemiddelde Amerikaan er helemaal geen of vreemde wereldpolitieke ideeën op na houdt. Hoewel, de meeste mensen waar wij mee te maken krijgen, hebben ofwel serieuze emigratieplannen of schamen zich gewoon dood en zijn bang voor de gevolgen van Amerika's buitenland beleid….

…Onze reis heeft een onverwachte wending gekregen. Het plan was om twee dagen alleen door te brengen in Atlanta, in het huis van singer songwriter Carolyn Aiken ,maar daar aangekomen blijkt het huis zo vervuild te zijn door twee zieke oude honden dat we besluiten de deur achter ons dicht te trekken en een bezoek te gaan brengen aan de familie van wijlen Rosa King in Macon, Georgia. Stefan Jankovsky, onze gitarist, heeft meer dan tien jaar in haar band gezeten en nu we zo dicht bij haar hometown zijn wordt een bezoek onvermijdelijk. Vanuit het motel bellen we Sheena King, nichtje van Rosa King en die staat erop dat we met de hele band komen logeren in het huis van Homer King, haar vader en de broer van Rosa. Macon is een overwegend zwarte gemeenschap. Homer heeft een barbershop midden in de stad….