Groote Boodschap over Brel, Ferré, John Spiers & Jon Boden, Hubert Boone e.a.

Het Vlaamse radioprogramma De Groote Boodschap zit a.s. donderdagavond boordevol. Allereerst is er een gesprek met Flip Jordens, die in de toernee 'hommage à Brel' van 19/9 tot 21/12 een ode aan de Belgische grootmeester van het Franse chanson brengt, die vijfentwintig jaar geleden overleden is. Filip Jordens tracht het publiek te laten proeven van 'l'artiste sur scène' die Brel was. Het repertoire wordt niet beperkt tot de bekende nummers.
De Groote Boodschap staat ook even stil bij het feit dat Leo Ferré tien jaar geleden overleed. Verder ruim aandacht voor het talentvolle jeugdige Engelse duo John Spiers en Jon Boden. Er worden nummers gedraaid van hun nieuwe cd 'bellow' en we horen hen allebei in een concertfragment: de groep van Eliza Carthy op het Wereldfolkfestival in Gent begin dit jaar.
Er is ook een gesprek met Hubert Boone over zijn boek 'Traditionele Vlaamse volksliederen en dansen'. Daarin zijn een heleboel melodieën verzameld die hij zelf heeft opgetekend, met veel aandacht voor polka's en schottischen en voor verhuisliederen.
In de Kalender aandacht voor het festival Musiques & Traditions van Couthuin, een muziekhappening in Ten Duinen (Koksijde) en een oproep voor het muziekkamp 'Doedel you do?' van 28/10 tot 31/10 in Dranouter. Een week intensief muziek maken onder de hoede van Didier François, Eva de Roovere, Jorunn Bauweraerts, Tom Theuns, Wim Claeys of Maarten Decombel.
De Groote Boodschap, donderdag VRT-Radio1, 21-23 uur