Vanaf vanavond (do 13/4) is het nieuwe programma van Dutch Folk Radio te beluisteren. De playlist van april is voor het grootste deel nieuw. Maar vanwege de vele reacties uit de Kempen blijft de special over Harrie Franken deze maand nog staan. De rest van het programma is voornamelijk opgehangen aan drie pas verschenen boeken.

Op de eerste plaats De kist van Pierlala, samengesteld door Louis Peter Grijp en Martine de Bruin van het Meertensinstituut, uit de straatliederenverzameling van Wouters en Moorman, zoals die is ondergebracht in "Het geheugen van Nederland".

Jacques Klöters stelde een boek samen onder de titel Zo de ouden zongen. Het bevat de mooiste levensliedjes met bladmuziek, dat wil zeggen kopieën van de originele bladmuziekuitgaven, inclusief de prachtige voorplaten.

De Stichting Volksmuziek Nederland publiceerde onlangs het Muziekhandschrift van Balmer uit 1801, geredigeerd door Jos Koning. Het is bij de SVN te bestellen, zie www.volksmuziek.nl.

Voor de playlist van Dutch Folk Radio surf naar www.peterkoene.org/playlist april 2006.doc
Suggesties, commentaar en verzoeken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Dutch Folk Radio is te beluisteren op www.live365.com/stations/peterkoene.