Op de website van het radioprogramma De Wandelende Tak is momenteel de herhaling te beluisteren van een uitzending uit 1995 over de Ierse uillean pipes. Een van de aanleidingen voor deze herhaling, die afgelopen maandag ook al via Radio 747 was te horen, is het plotselinge overlijden op 20 mei jl van ethnomusicoloog en radioprogrammamaker Bart Vonk.

Met deze Wandelende Tak-uitzending waarin Vonk als kenner te gast was, wordt diens enthousiasme en toewijding als programmamaker in herinnering gebracht, want hij was een van de samenstellers van het VPRO-programma Grensverkeer, en daarnaast coördinator wereldmuziek bij de Concertzender.

De Concertzender zal overigens op 25 augustus aanstaande een avond en nacht aan Bart Vonk opdragen. Hij werkte twaalf jaar voor de Concertzender als creatief radiomaker en hoofdredacteur wereldmuziek. Vonk, die op 41 jarige leeftijd de depressies in zijn leven niet meer aankon, studeerde ooit af "op de Ierse muziek", waarbij vooral de uillean pipes centraal stond. Hij kwam daar geregeld op terug in zijn uitzendingen; maar ook maakte hij mooie programma's over bijvoorbeeld de plaatselijke liedjes- en muziektraditie rond carnaval in Maastricht.

Tijdens de uitzending op 25 augustus zullen de programmamakers van de redactie wereldmuziek muziek draaien waar Vonk persoonlijk iets mee had. Het zal een divers programma zijn aangevuld met anecdotes. Vonks stem zal gehoord worden in interviews van De Wereldomroep over zijn Maastrichtse carnaval's cd De Boonte Störm (een initiatief van Vonk) en over de legendarische All India Day.
Het programma wordt van 19.00 - 23.00 uur live uitgezonden en wordt de hele nacht voortgezet met speciaal voor deze gelegenheid geselecteerde muziek.

Bart Vonk, ooit drummer van de legendarische Heerlense cultband De Sufgerukte Wallies, was bij de Concertzender een ware pleitbezorger van folk en wereldmuziek in de breedste zin van het woord. Zo besteedde hij twee jaar geleden een hele nacht aandacht aan de Vlaamse folk. Naast zijn radiowerk schreef Vonk cd-recensies voor Onze Wereld en het Financieel Dagblad.

De Concertzender is via de kabel te beluisteren en via internet: www.concertzender.nl.