De Concertzender is vanaf woensdag 4 september nog overzichtelijker ingedeeld. Elke dag heeft zijn eigen muzieksoort. Voor wereldmuziek/folk is dat de vrijdag. Voor liefhebbers van rootsmuziek, americana, singer-songwriter en dergelijke komt er een nieuw programma: Boogie Nights. Het wordt elke werkdag 's avonds van 19 tot 20 uur uitgezonden en gepresenteerd door Roel Bentz van de Berg.

Nog een programma om in de gaten te houden is ‘De gehoorde stilte' elke zondagochtend van 7 tot 9 met ambient, geluidsbeelden en muziek uit verschillende religieuze tradities.

Op de Concertzender hoor je vanaf 4 september ook programma's van de NPS, VPRO, KRO en MAX. Inhoudelijk komt er meer ruimte voor jazz en wereldmuziek en er is een vaste plek voor radiodocumentaires en culturele informatie. Als gevolg daarvan verschuift een aantal van de huidige Concertzender programma's naar webradio: de thema programmering met klassieke muziek, oude muziek, hedendaags en opera.

Elke dag heeft dus straks zijn eigen muziekgenre: Maandag: nieuwe muziek, dinsdag: jazz, woensdag: klassieke muziek, donderdag: oude muziek, vrijdag: wereldmuziek, zaterdag: culturele raakvlakken en zondag: opera

Als er live iets op de Concertzender is dat je niet bevalt kun je altijd nog eerder uitgezonden programma's opnieuw beluisteren via http://www.concertzender.nl/cgi/rod.php?theme=8