In het Vlaamse radioprogramma De Groote Boodschap dit keer extra aandacht voor Italiaanse muziek. Ook worden nummers gedraaid van Hiri, de nieuwe cd van Baskische accordeonist Kepa Junkera. In de rubriek ‘de Kalender' staat de schijnwwerper even gericht op Nederlandse folk in 't Ey van Belsele, aanstaande zaterdag 21/10 met Lirio, Lister en Inner Strength.

De focus op Italiaanse muziek is in het kader van zestig jaar Italiaanse immigratie in België. In het Zuiderpershuis in Antwerpen & in de Muntschouwburg in Brussel is een confrontatie gepland tussen de groep van Pierre Vaïana en Italiaanse muzikanten als Lucilla Galeazzi, Luigi Lai of Carlo Rizzo. Het concert is gebaseerd op de funacu, geïmproviseerde liedjes van voermannen op Sicilië. Claude Flagel brengt voor de gelegenheid de cd Canzuna a la carritera uit.

De Groote Boodschap is op donderdagen van 21 to 23 uur ouderwets via de ether of kabel te beluisteren op de Vlaamse radio 1, maar de hippe internetgeneratie surft natuurlijk naar www.radio1.be om live mee te luisteren of de afgelopen uitzending opnieuw te horen.