La Roza Enflorese, een Belgische groep die zich toelegt op sefardische gezangen, komt met haar derde album: Sekretos de mi alma. Thomas Baeté vertelt erover in het Vlaamse radioprogramma De Groote Boodschap.

La Roza Enflorese bestaat uit vijf muzikanten met verschillende muzikale achtergronden (klassiek, jazz, pop,) en presenteert sefardische gezangen als een ontmoeting tussen oude, traditionele en hedendaagse muziek, waarbij zowel een beroep gedaan wordt op de instrumentale technieken van de volksmuziek als op de improvisatie.
Teneinde een gevarieerd en contrasterend klankbeeld te creëren, brengt La Roza Enflorese instrumenten samen uit verschillende streken en periodes (vedels, gamba's, citer, ud, blokfluiten, kromhoorns, slaginstrumenten uit het Nabije en Midden-Oosten). Aan dit nieuwe album werkt als gast ook mee Anne Niepold op diatonische accordeon (Deux Accords Diront, Olla Vgala).

Presentator Jan van Langendonk van De Groote Boodschap krijgt dit keer een assistente: Goedele Vermaelen. Zij presenteert sinds september folkprogramma'La Belle Inconnue op de Gentse jongerenradio Urgent.fm.

De Groote Boodschap
wordt iedere donderdag van 21-23 uur uitgezonden op de Vlaamse Radio 1 en is te (her)beluisteren via www.radio1.be.