De Grote Prijs van Nederland beleeft vanmiddag (za 9/12) zijn finale in de categorie singer-songwriter. Die is geheel uitverkocht, maar via www.fabchannel.com zijn de concerten in de Amsterdamse Melkweg rechtstreeks te volgen. Vanaf 14 uur treden op: Barbara Breedijk, Lucky Fonz III, Ralph de Jongh, Sabrina Starke, Signe Tollefsen en Awkwardi.

- Barbara Breedijk is een zangeres/gitariste met een liefde voor jazzypop met een knipoog.

- Achter Lucky Fonz III gaat zanger/gitarist Otto Fons Wichers schuil. Zijn invloeden variëren van Hank Williams en Woody Guthrie tot moderne songwriters als Devendra Banhart en Bright Eyes.

- Gitarist/zanger Ralph de Jongg wordt geafficheerd als de Ryan Adams van de lage landen. Hij speelt niet alleen de blues, de rock and roll en de country, maar ademt hem ook.

- Sabrina Starke staat voor een mix van de oude soul, jazz en blues met wat folk/country en reggae. Artiesten zoals Billy Holiday, Tracey Chapman, Ray Charles om een paar te noemen hebben haar geïnspireerd. - Opvallend stemgeluid, doordringende teksten. Traditionele folksongs gezien door de ogen van een 25-jarige, dat is de Nederlands/Amerikaanse Signe Tollefsen.

- Awkwardi is een Groninger songwriter / zanger / gitarist die zijn inspiratie onder andere haalt uit de muziek van Elliott Smith, Daniel Johnston en Timesbold.

Zie ook www.grolschgroteprijs.nl/bandpagina?id=779.