De studio van De Groote Boodschap loopt dit keer vol met Belgische muzikanten die komen vertellen over hun nieuwe cd's. Het gaat om Soetkin Collier, Maarten Decombel & Wim Claeys (Göze) en Sophie Cavez & Jo Zanders (KV Express). 


Er is een gesprek met Soetkin Collier over haar cd onder eigen naam Nocturne, met begeleiding van Tom Theuns en Didier François. Met Maarten Decombel & Wim Claeys gaat het over over de cd Live in Flanders van het kwartet Wim Claeys-Gilles Chabenat-Frédéric Paris-Maarten Decombel. Sophie Cavez en Jo Zanders worden bevraagd over de het debuut-album van KV Express, Luna.

In de rubriek ‘Kalender' besteedt onder meer aandacht aan het festival 6 jaar 't Ey aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag, met op het programma Humble Grumble, Wouter Vandenabeele, Balla Vogala, Soetkin Collier trio, Chabenat/Paris/Claeys/Decombel, Joris Vanvinckenroye, Neeka & Riguelle en Faszoladuda. (Zie ook www.tey.be.)

De Groote Boodschap
wordt elke donderdagavond uitgezonden via VRT Radio 1 van 21 tot 23 uur. Het programma is ook te (her)beluisteren via www.radio1.be.