Singer-songwriter Harry Niehof is aanstaande vrijdag 19 januari te gast in het Radio Noord-programma Twij deuntjes veur ain cent. Hij zal enkele liedjes ten gehore brengen van zijn derde Groningstalige cd, waaraan hij momenteel werkt. Volgende week is er in dat radio-programma een gesprek met Gé Reinders. Hij komt langs om iets te vertellen over z'n samenwerking met Gruno's Postharmonie, want de vrijdag erop treden ze samen op in de Groningse Oosterpoort.

Niehof staat in het Noorden van het land flink in de schijnwerpers sinds het verschijnen van zijn Groningstalige cd's Altied onderwegens en Cuba blues (met Los Bomberos). Zo is hij vrijwel dagelijks op RTVNoord te zien en te horen, en heeft van beide cd's een liedje wekenlang op nummer 1 van de Noord-19 gestaan. Ook in de rest van het land groeit de belangstelling.

Momenteel werkt hij aan zijn derde Groningstalige cd, die weer deels wordt opgenomen in de Silvox Studio, met Herman Grimme (Jazzpolitie) op toetsen, Jan Pijnenburg (Doe Maar) op slagwerk en Peter Smid (Time Bandits) op bas. Het andere deel komt uit de White House Studio van geluidsalchemist Herman Grimme, die Harry's zang en gitaarspel aanvult met zijn eigengereide Grimmtronics.

Voordat Harry in 2003 in zijn eigen taal ging zingen, heeft hij tientallen jaren lang alles gespeeld wat hem aansprak: folk, blues, rhythm & blues en soul. Dat is te horen op zijn Engelstalige cd Broken Lines. In 2004 heeft hij met Los Bomberos de cd Cuba Blues gemaakt. Hiervoor heeft hij alle teksten en vier van de elf composities geschreven. Het is een opgewekte cd over het verborgen leed op het platteland, met een band die al jaren zijn publiek onweerstaanbaar tot dansen beweegt met cumbia en Cubaanse son.

Op Altied onderwegens en op zijn nieuwe cd, die in het voorjaar van 2007 verschijnt, komt alles bij elkaar wat hij ooit heeft gedaan: Zijn percussieve akoestische gitaarspel, waarin hij elementen uit de blues en de Britse folk omsmeedt tot een eigen idioom, sluit perfect aan bij zijn Groningse teksten.

Het programma ‘Twij deuntjes veur ain cent', dat gepresenteerd wordt door Törf-zanger Henk Scholte, wordt vrijdag uitgezonden tussen 19.00 en 20.00 uur en is ook te beluisteren via internet: www.radionoord.nl/radio.