Vanaf vandaag is het nieuwe programma van Dutch Folk Radio te beluisteren. Aansluitend op het artikel van Rolf Groeneveld in New FolkSounds nummer 108 is dit programma voor een deel  gewijd aan Jaap Kunst, Nederlands eerste musicoloog. Kunst maakte in het begin van de vorige eeuw een uitgebreide studie van het Terschellinger volksleven en publiceerde daarover een boek vol liederen en dansen.

In dit programma is een aantal hiervan te horen, evenals nummers uit de bundel "Het levende lied van Nederland" (1938), eveneens van Jaap Kunst. Elsche Korf beschreef tegen het einde van de twintigste eeuw alle op Terschelling nog uitgevoerde dansen en ook hieraan wordt aandacht besteed.

Verder biedt Dutch Folk Radio in februari/maart een mix van oude en nieuwe Nederlandse folk-opnamen, waarvan de allernieuwste die van "De Zoete Inval" is, gewijd aan de bundel "Hollantsche Schouburgh". En er is aandacht voor een aantal docenten die tijdens het weekend "Traditionele muziek van de Lage Landen" bij de SVN een cursus komen geven.

Dutch Folk Radio is te beluisteren via www.live365.com/stations/peterkoene.
De gedraaide nummers zijn te vinden op www.peterkoene.org en voor commentaar en verzoeknummers kun je terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.