In de uitzending van morgen, donderdag 15 maart, wordt in het Vlaamse radioprogramma De Groote Boodschap aandacht besteed aan de nieuwe cd Apples van de Engelse zangeres June Tabor en er is een portret van de Klezmatics.

Er wordt een overzicht gegeven van de discografie van één van de belangrijkste klezmergroepen van de Oostkust van de Verenigde Staten, The Klezmatics, n.a.v. hun concert in Gent op 21 maart, alwaar ze zullen terugblikken op hun twintigjarige carrière op het podium.

De cd Apples van June Tabor komt op 19 maart uit, en onze recensent Paul was alvast erg lovend: Een aantal melodiën en/of teksten kennen we van andere uitvoerenden. De manier waarop June Tabor en haar begeleiders, naast Mark Emerson een formidabele Andy Cutting op diatonische accordeon en Tim Harries op contrabas, die deels bekende melodiën en teksten aanpakken is een streling voor het oor.

De Groote Boodschap wordt uitgezonden op donderdag, van 21:00 tot 23:00 uur op de Vlaamse Radio 1 en via internet te (her-)beluisteren op www.radio1.be.