Aanstaande donderdag, 24 mei, besteedt De Groote Boodschap aandacht aan Britse folk, met twee heel verschillende cd's uit Wales, na prádle van Fernhill is een registratie van een concert eerder dit jaar in Praag en een van de muzikanten van Fernhill, Ceri Rhys Matthews is bezig met onderzoek naar de traditionele melodieën voor de doedelzak in Wales, en dat werk heeft geleid tot de cd Pibddawns. Van de Watersons verschenen twee oude platen op cd: Frost and fire. A calendar of ritual and magical songs uit 1965 en Sound, sound your instruments of joy uit 1977.

Verder aandacht voor Peggy Seeger, die in 2005 haar zeventigste verjaardag mocht vieren in de Queen Elizabeth Hall in Londen. Steun kreeg ze van the Watersons, Billy Bragg, en Mike & Pete Seeger. Dat feestconcert is nu vereeuwigd via de cd Three Score and Ten. In de rubriek De platenkast van ... komt Tuur Florizoone (van Tricycle) praten over zijn collectie.

De Groote Boodschap wordt elke donderdag uitgezonden op de Vlaamse Radio 1, van 21:00 tot 23:00 uur en is te (her-)beluisteren via www.radio1.be.