In de augustus/september programmering van Dutch Folk Radio, on line vanaf zondag 29 juli, veel aandacht voor aan folk gerelateerde "Nederlandse singer-songwriters". Er zijn tracks te horen van de nieuwe CD's van Harm-Jan Wilbrink, Zoals de kraai vliegt uit de stal van Xplosief, net zoals Muppetstuff en Martin Korthuis. Johan Meijer maakte de CD Tilsit  en verder staan er tal van opnamen uit Het oproer kraait van Jaap v.d. Merwe op het programma.

De Stichting Draailier & Doedelzak levert een bijdrage met muziek van de groep La Chavannée en bij New FolkSounds nummer 112 wordt aangesloten met onder meer Son de la Frontera, Chava Alberstein, la Talvera en de van de Faroer afkomstige zanger Teitur. In NFS ook een herdenkingsartikel over Bert Aalbers, waar Dutch Folk Radio ook nog even bij stilstaat. Tenslotte opnieuw twee mooie nummers door harmonicaspeler Servais Haenen van zijn recente CD Cataract en van Chansons sans paroles van Wouter Vandenabeele.

De complete lijst staat bij de actuele informatie op www.peterkoene.org en Dutch Folk Radio is te beluisteren va www.live365.com/stations/peterkoene.