Vanaf morgen (zaterdag 1 september 2007) is er een nieuw wekelijks folkprogramma te beluisteren op de Nederlandse radio. De Concertzender begint dan met Folk It!, een folkmagazine over heden en verleden, van freakfolk tot minstrelen. Deze eerste aflevering wordt o.a. aandacht besteed aan Tarujen Saari, het Nederlandse folkduo Safe Home en er is een minispecial rond Tim Hollier.

Deze allereerste aflevering van Folk It! besteedt aandacht aan Tarujen Saari, de groep rond zangeres Kaisa Saari die onlangs de cd Susien Yö-Delirium Lupus uitbracht. Hierop putten deze Finnen niet alleen driftig uit traditionele folk uit diverse windstreken, maar zijn ook de nodige scheurende metal-gitaren te horen. De wekelijkse mini-special is gewijd aan de Britse folkrock-troubadour Tim Hollier, een man die rond 1970 een drietal obscure lp's maakte. Verder is er o.m. Alpine-folk te horen van het Oostenrijkse Sturmpercht, komen de Amerikaanse zangeressen Marissa Nadler en Samara Lubelski aan bod en zorgen Nick Castro en In Gowan Ring voor klanken die teruggrijpen naar zowel het hippiedom van de late jaren zestig als de renaissance. Nederland wordt vertegenwoordigd door Safe Home, een licht-experimenteel folk-duo uit Deventer, en de Amsterdamse singer-songwriter Amarins in de demo-rubriek.

Op de website van Radio 6 staat in het Magazine te lezen dat folkmuziek weer helemaal terug is, samensteller Hans von Seydlitz schrijft over een revival van de folk uit de jaren '70, al spreekt men tegenwoordig vooral van freakfolk, psychfolk of neo-acidfolk.

Vanaf 1 september gaat het programma Folk It! - iedere zaterdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur te horen bij de Concertzender op Radio 6 - dieper in op deze opmerkelijke ontwikkeling. Maar het programma besteedt ook aandacht aan folk van eigen bodem, heruitgaven van oude titels en aan beginnende bands in de Demo rubriek. Kortom, Folk It! wordt een gevarieerd magazine voor de eigentijdse - en ruimdenkende - folkliefhebber.

Folk It! is te beluisteren via een kabelaansluiting, of via internet, www.radio6.nl.

Zie ook: www.concertzender.nl.