Vanaf vandaag, maandag 8 oktober, is het nieuwe programma van Dutch Folk Radio te beluisteren. Dat programma zal weer ongeveer 2 maanden on line zijn. Dit keer ligt de nadruk op "oude muziek",  dat wil zeggen: muziek en liederen uit onze contreien van vóór 1700. Belangrijke vertolkers hiervan: Studio Laren, Camerata Trajectina, het Paul Rans Ensemble en Folkcorn

De Stichting Draailier en Doedelzak zorgt voor muziek uit diverse Franse streken. In Aflevering 1 kan je de volgende doedelzakken horen: de Grande Bourbonnaise, de Boha, de musette du cour en de cornemuse du centre. Er is aandacht voor komende cursussen van de SVN: Volksmuziek bij Dijk en Waard en het weekend Doorslaande Tongen. Bij het nieuwste nummer van New FolkSounds tenslotte wordt aangesloten met opnamen van de Noorse groep Folque, van Didier Francois, Bellowhead en de Nederlandse singer-songwriter Edo Donkers.

Dutch Folk Radio is te beluisteren via www.live365.com/stations/peterkoene en de complete speellijst staat op www.peterkoene.org onder "Actuele informatie".