Radio Markant, de lokale omroep voor Sneek en de gemeente Wymbritseradiel, besteedt aanstaande zondag 2-12-07 aandacht aan het album Dutch Rare Folk, het overzichtsalbum over folk in de jaren zeventig. In zijn wekelijks folkprogramma  After Hours (van 12 tot 13 uur) sprak presentator Assie Aukes afgelopen zondag met de samensteller ervan Matthijs Linneman. Nu is er tijd voor meer nummers.

Radio Markant is ondermeer te beluisteren via internet op www.radiomarkant.nl. De uitzending wordt op maandagavond herhaald van 20 tot 21 uur.

Op zondag 9-12-07 (en in herhaling op maandag) praat Aukes met multi-instrumentalist Bert Ridderbos (o.a. Törf) over Winterliederen, een concertreeks plus album van Linde Nijland, Henk Scholte en Bert Ridderbos.

De naam After Hours leende Aukes uit Ierland, waar het staat voor het vertoeven in een pub na sluitingstijd bij een muzieksessie, zoals die alleen in Ierland kan plaatsvinden. After Hours is een programma met muziek in tradities geworteld. Dat betekent aandacht voor muziek waarin iets van vroeger is terug te vinden. Dit betekent per definitie niet dat het gaat om ouderwetse muziek. Het is juist interessant om te beluisteren wat er met die tradities gedaan wordt in deze tijd. Dus geen traditionele volksmuziek uit een ver verleden, maar folk anno nu. Veel aandacht gaat uit naar de Ierse Folk, zeer populair in Nederland en ook in Sneek. Daarnaast is er veel aandacht voor Europese Folk, country, cajun, tex-mex, rootsmuziek en soms ook popmuziek. After Hours is het langst lopende programma van Radio Markant. Al vanaf het begin in 1985 presenteerde Dave Tearney, bekend van Music Inn Sneek, dit programma. In 1988 werd Dave bijgestaan door Assie Aukes, die vanaf 1991 verder ging onder de huidige naam After Hours.

Radio Markant maakt in de avonduren en in het weekend doelgroep-programma's. Radio Markant werkt professioneel. Radio Markant heeft een vaste kabel (104.4 Mhz) en etherfrequentie (106.3 Mhz) en internetverbinding: www.radiomarkant.nl.