Nog ruim een week en Festival Accordeonslag 2008 opent op drie plaatsen tegelijk met de eerste concerten: in Malden, Amsterdam en Tilburg. Bovendien is Twello erbijgekomen als locatie. Op Radio 6 wordt alvast aandacht besteed aan het festival in de programma's Wandelende Tak en WereldMuze, op tv zal Toeac te zien zijn in Vrije Geluiden.

Zaterdag 23 februari biedt Walter Slosse in zijn Wandelende Tak (Radio 6, 20.00 - 21.00 u een uur lang informatie en muziek van de belangrijkste accordeonisten van deze maand.  Frequenties: zie radio6.nl/belangrijkste-kabelfrequenties. Via die site kun je trouwens ook live luisteren.
Hetzelfde geldt voor het programma WereldMuze van Mattie Poels. Uitzenddatum is 1 maart om 16.00 uur, ook op Radio 6 dus.
 
En dan zondag op 2 maart kan de TV om 10.30 uur op Nederland 1: dan komt Toeac in Vrije Geluiden. Maak je geen zorgen over eventuele electrocutie in Tilburg, waar ze op 1 maart 'electrisch gaan': de opname voor Vrije Geluiden vindt plaats op 19 februari.
 
Er heeft zich een nieuwe locatie aangediend, de tiende: Twello. Daar zal op 22 maart het Lerner Moguilevsky Dúo om 20.00 uur gaan optreden in de NH Dorpskerk.

Voor meer info en een actueel overzicht van de concerten zie: www.accordeonslag.nl.