Komende vrijdag (4 april) in Metamorfosen van 20.00 tot 21.30 aandacht voor de Engelse zangeres Sandy Denny die deze maand precies dertig jaar geleden overleed. Na een oproep op oa Folkforum stuurden verschillende liefhebbers hun voorkeursliederen. Soms alleen de titels, maar een enkele keer ook met uitgebreide motivatie waarom nou juist dat nummer niet in het programma mag ontbreken.

Om acht uur start Metamorfosen aan het begin van haar carierre met het lied 3:10 to Yuma en eindigt om half negen met haar laatste studio opname Moments. Daartussen nummers van haar solo platen, met Fairport Convention, Fotheringay en The Strawbs. Maar ook een mooi duet met Iain Matthews en als kers op de taart twee nog niet op CD verschenen nummers van de Swedish fly girls soundtrack. Een prachtig moment om weer even van Sandy Denny te genieten, haar opnieuw te ontdekken of om voor de eerste keer eens echt de tijd te nemen om in haar muziek te duiken.

Metamorfosen, vrijdag 4 april 2008, van 20:00 tot 21:30 uur. Kijk op www.concertzender.nl voor achtergrondinformatie. Op de site kan je na vrijdag ook het programma terugluisteren. Mocht je eerdere uitzendingen van Metamorfosen gemist hebben, bezoek de site en vind daar nog de programma's over de Nederlandse folk, Linda Thompson, Sofia Karlsson en nog veel meer folk en wereld artiesten.