De Amerikaanse freakfolkgroep CocoRosie is vandaag (zondag 4 mei) te gast in het tv-programma Vrije Geluiden. De zussen Bianca en Sierra Cassady spelen, begeleid door beatboxer Tez en toetsenist Gael Rakotondrabe, enkele nummers en zullen geïnterviewd worden door presentator Hans Flupsen. Zaterdag 10 mei wordt de uitzending herhaald.

Bianca (Coco) en Sierra (Rosie) Cassady richtten de groep op in 2003. De zusjes resideren afwisselend in New York (Brooklyn) en Parijs. De muziek wordt vaak ingedeeld in het indie- en folkgenre, en wordt soms ook wel geschaard onder de zogenaamde 'new weird america' of freakfolk beweging, al heeft de groep zelf een hekel aan de benaming freakfolk.

Stylistisch is CocoRosie verwant aan muzikanten als Bright Eyes, Devendra Banhart, Antony and the Johnsons en Joanna Newsom. 'Vreemde' invloeden in de muziek zijn onder meer hiphop en opera.

In Vrije Geluiden treden de zusjes op ondersteund door beatboxer Tez, en Gael Rakotondrabe op toetsen.

Vrije Geluiden wordt zondag 4 mei uitgezonden van 10:30 tot 11:30 op Nederland 1. Het programma wordt zaterdag 10 mei herhaald van 09:05 tot 10:05 op Nederland 1.

CocoRosie gaf afgelopen dinsdag een speciaal concert samen met het  Koninklijk Concertgebouworkest. Dat concert werd toen live uitgezonden op internet. Deze Live-webcast was het resultaat van een samenwerking tussen het Koninklijk Concertgebouworkest, Concertgebouw NV, Fabchannel en Cultureplayer. Vanaf 6 mei zal het concert ook als streaming video beschikbaar komen op www.concertgebouworkest.nl