Afgelopen maandag en dinsdag zond Omroep Brabant TV een 55 minuten durende tv-documentaire uit over Gerard van Maasakkers. Dit mooie, soms ontroerende, portret is nog steeds hier te bekijken.  Van Maasakkers blikt erin terug op zijn bewogen leven en zijn carrière. Van zijn eerste LP tot zijn nieuwste nummer-1-hit, de Ticket For Tibet-single Als je ooit nog eens terugkan.

De documentaire bevat ook beelden van de cd-opnamen van Anders, het album waarop collega's uit Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika, liedjes van Van Maasakkers uitvoeren. Zo zie je een behoorlijk fragment van de indrukwekkende vertolking van Ik wil bij jou zijn door Guus Meeuwis, enkel begeleid op piano. Ook wordt uitvoerig stil gestaan bij het Bloemencorso Valkenswaard, waar Van Maasakkers werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Als voorproefje op het in september verschijnende album Anders, komt Hee gaode mee, het eerste succesnummer van Gerard van Maasakkers nu uit op single. Het is een speciale nieuwe uitvoering  waarop ook Frank Lammers, Guus Meeuwis en JW Roy meezingen. Deze nieuwe Hee gaode mee is te downloaden op de site www.gerardvanmaasakkers.com van Van Maasakkers.

Van Maasakkers staat momenteel extra in the picture omdat het dertig jaar geleden is dat zijn eerste elpee uitkwam. Ook zijn er drie feestelijke jubileum-concerten op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juni in de grote zaal van het Eindhovense Muziekcentrum Frits Philips.