Op zaterdag 14 april brengt Naked Song een muzikaal eerbetoon aan de vorig jaar overleden geestelijk vader van het festival. Deelnemende muzikanten aan dit Ad van Meurs Tribute zijn onder meer leden van The Watchman band, Folk Survival Club en NO blues, Lenny Kuhr, Christof van der Ven, Dylan van Meurs en Ankie Keultjes (die ook het programma samenstelde) met The Very Girls.

Het Naked Song festival herdenkt met een Ad van Meurs tribute de man zonder wie het festival er niet zou zijn geweest. Van Meurs overleed in november vorig jaar. Ad van Meurs was - zoals bij talloze andere singer-songwriter en rootsinitiatieven in de Brabantse regio - aanstichter van Naked Song. Zijn vrouw Ankie Keultjes vertelt: “Toen Frank Veenstra van Muziekgebouw Eindhoven kwam met het voorstel om op Naked Song een tribute voor Ad te organiseren was ik daar echt door geroerd, omdat Ad tenslotte aan de wieg van het Naked Song Festival heeft gestaan. Maar ook omdat op die manier aandacht besteed kan worden aan zijn bijzondere muzikale erfenis.” Tijdens de tribute zullen diverse muzikanten die in het verleden met Van Meurs hebben gespeeld een reeks songs uit zijn indrukwekkende oeuvre vertolken. “Alleen op het oorspronkelijke idee sinds 2005 en in samenwerking met Ad konden we het festival bouwen tot wat het nu is. Daar ben ik hem meer dan dankbaar voor. Een eerbetoon aan de musicus, programmeur, onafhankelijke geest en founding father van Naked Song kon en mocht deze editie daarom niet uitblijven”, aldus Frank Veenstra, artistiek manager van Muziekgebouw Eindhoven en programmeur van het indie singer-songwriterfestival.

Ad van Meurs, foto: Ellen Jeurissen
Ad van Meurs, foto: Ellen Jeurissen

De carrière van Ad van Meurs omvat ruim veertig jaar. In die periode heeft hij onder zijn eigen naam, zijn alter ego The Watchman, binnen de formatie NO Blues en met talloze andere bezettingen opgetreden en muziek opgenomen. Met steevast zijn geluidstechnicus, producer, zangeres, maar bovenal levenspartner Ankie Keultjes aan zijn zijde. Keultjes heeft zelf de groep muzikanten die het eerbetoon zullen vormgeven samengesteld en benaderd: “De muzikanten die met Ad hebben gewerkt reageerden allemaal erg enthousiast. Er komt dus een prachtige bezetting op het podium met onder andere leden van The Watchman band, NO Blues, The Folk Survival Club, The Very Girls, natuurlijk onze zoon Dylan Adrian en diverse andere muzikanten die aan zijn albums hebben meegewerkt. Tevens komen er enkele special guests die zijn songs zullen gaan vertolken.” De volledige line up bestaat uit vocalisten Lenny Kuhr, Christof van der Ven, Martijn Kuijten, Daithi Rua, Marjan Cornille (The Folk Survival Club), Dylan van Meurs, Ankie Keultjes en The Very Girls, en de begeleidingsband bestaande uit Jopie Jonkers (harp), Diederik van Wassenaar (viool), Jos Beeren (sax), Haytham Safia (ud; NO Blues), Stephan Jankowski (gitaar), Dylan Adrian van Meurs (gitaar), Theo Wijdeven en Frank Strokap (bas), Eric van der Lest (drums), Osama Meleegi (percussie) en Bart de Win (toetsen).

Naked Song 2018
Naked Song vindt plaats op zaterdag 14 april in Muziekgebouw Eindhoven en is al vele jaren hét indie singer-songwriterfestival van Nederland. Naast de beste bekende artiesten van nu heeft Naked Song een reputatie als het gaat om het ontdekken van nieuw talent. Acts die deze editie optreden zijn o.a. Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra, Tamino, Tom McRae, Sam Lee, Chelou, Fil Bo Riva en Christof van der Ven. Meer namen volgen nog.

Zaterdag 14 april in Muziekgebouw Eindhoven (diverse podia)
Aanvang: 16:00 uur | entree: € 39 / CJP: € 34 exclusief € 1,50 servicekosten per ticket
Meer informatie en kaartverkoop: www.nakedsong.nl