De eerste vijf namen voor TakeRoot op 3 november in Groningen zijn bekend: Father John Misty, Neko Case, American Aquarium, Becca Mancari en Trampled By Turtles zullen spelen op het muziekfestival in De Oosterpoort. De kaartverkoop is al gestart.

FATHER JOHN MISTY
Father John Misty is een van de headliners tijdens de 21ste editie van het ‘festival for past, present and upcoming American music’. De Amerikaanse songsmid maakte vorig jaar diepe indruk met zijn plaat ‘Pure Comedy’: “Not since Harry Nilsson has a singer managed to turn self-awareness, ironic social comment and real feeling and vulnerability into such potent art”, oordeelde de New York Times en voegde er vijf sterren aan toe. Dit jaar verschijnt een nieuwe plaat van Father John Misty.
   
NEKO CASE
Ongetwijfeld een van de meest eigenzinnige muzikanten van de afgelopen kwart eeuw. Niet alleen brengt zij platen uit onder eigen naam, ze is en/of was lid van talrijke indiebands waarvan The New Pornographers de meest bekende is.

AMERICAN AQUARIUM
Zanger en gitarist BJ Barham begon in 2005 de band, het vehikel voor zijn fraaie en vaak introspectieve songs. Na een roerige periode waarin alle bandleden – behalve Barham – werden vervangen is American Aquarium weer terug.
   
BECCA MANCARI
Becca Mancari leerde de fijne kneepjes van het songschrijven en spelen door te jammen met oude mannen in verlaten pakhuizen. Haar stijl is even lyrisch als rauw. Haar veelzijdigheid is goed te horen op de debuutplaat Good Woman.
   
TRAMPLED BY TURTLES
Nadat frontman Dave Simonett na een autokraak zijn instrumenten en versterkers kwijt was, besloot hij op de volledig akoestische toer te gaan. Het resultaat is een bluegrass- en folkband waar de vonken vanaf spatten.
 
In totaal zullen zo’n vijfentwintig (!) acts spelen op het festival. Jazeker: dat zijn er vijf meer dan voorgaande jaren. Er wordt een extra zaal aan het festival toegevoegd: The Attic. Hier zullen voor een zittend publiek acts spelen die in een intieme setting het best tot hun recht komen.

Meer namen worden spoedig bekend gemaakt, de kaartverkoop is inmiddels gestart.

Het muziekfestival TakeRoot is als een reis door Amerika die je van te voren niet al te goed gepland hebt, maar naderhand graag wilt overdoen.

Zaterdag 3 november 2018, TakeRoot
De Oosterpoort, Groningen   
Aanvang 16:00 uur
Kaarten:
Prijs € 52,20,- (incl. €3,50 servicekosten)
Kaartverkoop via: website TakeRoot & kassa De Oosterpoort, Trompsingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00 uur), Plato en Ticketmaster.