Jools Holland introduceerde C.W. Stoneking in zijn Late Show met de woorden: “an artist from Australia who brings a magical vibration”. Deze magische klanken zullen zeker te horen zijn tijdens het soloconcert dat Stoneking zaterdag 23 juni geeft op het Rotterdam Bluegrass Festival.

Met zijn eigengereide songs wekt C.W. Stoneking (AUS) een heel palet aan traditionele Amerikaanse muziekstijlen weer tot leven. Deze humoristische entertainer, gevoelige singer-songwriter en briljant muzikant weet de klanken van bijvoorbeeld hokum blues, vroege jazz, ragtime, calypso en boogaloo te verwerken tot verse muziek recht uit het hart die ook een hedendaags publiek raakt. Laten we hopen dat hij Old Roy, zijn authentieke steelguitar uit 1931, mee zal nemen om tot in de wijde omtrek hoorbaar te zijn. Komt dat horen, dit wordt een onweerstaanbaar optreden!

In het woestijnlandschap van het noorden van Australië ontdekte de elfjarige Christopher William Stoneking (Katherine, 1974) een compilatiealbum met vroege blues in de platencollectie van zijn Amerikaanse vader. Tijdens zijn verdere muzikale ontdekkingstocht werd hij beïnvloed door grootheden als Robert Johnson, Skip James, Son House en Bukka White. Als zanger, gitarist en banjospeler brengt hij alleen zelf geschreven, gecomponeerde en geproduceerde songs. Na ruim 20 jaar is hij wereldwijd een geroemd en prijswinnende artiest die zelfs de traditionele muziek van Amerika in de Verenigde Staten levend houdt.

Beter dan Tom Waits?
Door zijn rafelige en diepe stemgeluid wordt hij vaak vergeleken met Tom Waits. Stoneking’s reactie daarop is: “Ik denk dat ik dat maar moet beschouwen als een compliment. Maar persoonlijk vind ik mijn songs beter dan die van hem.” Of dit weer een van zijn droge grappen is, of niets dan de waarheid, kan iedereen nu komen beluisteren zaterdag 23 juni op het Pijnackerplein in Rotterdam-Noord.

Het Rotterdam Bluegrass Festival is een driedaags internationaal festival in Rotterdam-Noord, waar traditionele en innovatieve bluegrass muziek en aanverwante muziekstijlen samengaan met comics, kunst, design en een goede sfeer. Niemand hoeft het te missen, want het festival is gratis toegankelijk, dus breng een buslading anderen mee!

Noteer in je agenda:
zaterdag 23 juni:  C.W. Stoneking

Rotterdam Bluegrass Festival
22 - 24 juni 2018
Pijnackerplein, Rotterdam
Toegang gratis
www.bluegrassfestival.nl