Headliners zijn KGB (Paddy Keenan, Frankie Gavin & Dermot Byrne), Luar Na Lubre en Shillelagh, maar ook Triakel, Maarten Decombel & Jim Boyes, Ímar en Marc Hauman & Groep horen tot de muzikale parels die Gooikoorts de liefhebbers dit jaar van vrijdag 6 juli t/m zondag 8 juli wil voorschotelen in het Belgische Gooik.

Het bericht van de organisatie van Gooikoorts:
   
De 16e editie van Gooikoorts wordt opnieuw smullen voor de ware muziekliefhebber

Een greep uit het aanbod
Op vrijdag 6 juli beginnen we met de dansbeentjes op te warmen met de muziek van het Waalse Trio14. Vervolgens drukken we op de rode lanceerknop in de grote concerttent met het Zweedse Triakel. De dag wordt in volle euforie afgesloten door de Franse groep Tres, met frisse balmuziek uit de Berry.

Op zaterdag beginnen we met De lange zangtafel om 11u. Naadloos gaan we vervolgens over naar de grote concerttent waar Marc Hauman & groep de zangfakkel overnemen. Als opener in de kleine concerttent kozen we voor het Kyiv Ethno Trio. De groep is opgebouwd rond de Oekraïner Maksym Berezhnyuk. We bestellen gauw een drankje onder het duveldroomschip en haasten ons vervolgens terug naar de grote tent voor Stick In The Wheel uit Engeland. Lekkere vocale Engelse folk, maar dan toch weer niet wat u ervan verwacht had. We laten het ruige even voor wat het is en laten ons betoveren door de 3 dames van Fru Skagerrak uit Denemarken, Zweden en Noorwegen in onze gezellige kleine concerttent.
Tijd om eens goed te lachen! Want we hebben voor u een 'specialleke' uit Québec op het menu staan. U op olijke wijze wakker geschud wordt door Réveillons! En net op tijd, want voor de intermezzo-concerten onder het duveldroomschip gaan we de Klezmer- toer op met KlezmicnoiZ. Daarna keren we terug naar de grote concerttent voor een sterk staaltje Schotse power van de groep Imar... En net als u denkt dat u het echt niet meer aan kan, doen we gewoon nog wat meer olie op het vuur met het afsluitende bal van deze dag. Wim Claeys, u allen welbekend, staat dit jaar 20 jaar op het podium en komt dat vieren met al zijn muzikale vrienden.

En geloof het of niet, maar dan moet het beste nog komen... Ook op zondag openen we met een Vlaamse topper, want Raphaël De Cock (o.a. Griff) komt op de proppen met een nieuw en geheimzinnig project rond het Halewijn verhaal. In de kleine tent starten we vandaag stevig met het duo Will Pound & Eddy Jay. Mondharmonica spelen... zó kan het ook.
Oost-Europa is vertegenwoordigd door de Poolse groep WoWaKin met traditionele muziek uit de regio's Radom, Kielce en Sanniki. Maar ook in eigen land blijft ons verbazen met nieuwe combinaties. Maarten Decombel & Jim Boyes bijvoorbeeld. Een match made in heaven.

Tijd om de headliners van Gooikoorts 2018 aan te kondigen! Drie toppers uit Ierland beklimmen samen ons podium: Paddy Keenan (The Bothy Band), Frankie Gavin (De Dannan) en Dermot Byrne (Altan), alias KGB. De tweede grote naam is de legendarische groep Luar Na Lubre. Al 30 jaar uw favoriete Keltische muziek uit Galicië. We sluiten Gooikoorts 2018 af met een op en top modern traditioneel folkbal. Het kwam ons immers ter ore dat Shillelagh nog nooit op Gooikoorts heeft gespeeld. Echt waar? Echt waar! We halen Shillelagh voor de eerste keer naar Gooik. Deze op en top klasse balgroep uit Frankrijk mag het festival in alle eer afsluiten.

Gooikoorts praktisch
- Van vrijdag 6 juli t.e.m. zondag 8 juli 2018
- Het programma, toegangsprijzen en extra informatie vind je op de website en Facebookpagina
Alle informatie over het festival vind je op www.gooikoorts.be.