Morgen (2-8-2018) is de preparty, en vervolgens gaat op vrijdag Festival Dranouter weer van start in Dranouter (B). De goedkopere voorverkoop is nog tot en met vanavond (woensdag 1 augustus), daarna betaal je de kassaprijs. Optredens zijn er onder meer van Passenger, Selah Sue, Gogol Bordello, Jake Bugg, Goran Bregovic, Intergalactic Lovers, Angèle, The Mavericks, Absynthe Minded, Willem Vermandere... Nieuw zijn de Bongs, digitale drank- en eetbonnen die je via de website of app kan bestellen.

Uurschema en preparty op donderdag
Brihang of Jake Bugg?
Intergalactic Lovers of Willem Vermandere?
Check zeker het uurschema, want enkel zo zie je geen artiest over het hoofd. Op de website https://www.festivaldranouter.be kan je de printvriendelijke versie downloaden. Op donderdag 2 augustus start het festival een dag vroeger met de productie Grondtonen Dranouter. Het evenement met o.a. De Temps Antan, Wör, Trio Dhoore en Le Vent Du Nord is helemaal gratis, wel is het nodig om je gratis ticket te registreren. Bestel op https://www.festivaldranouter.be/nl/tickets je gratis ticket. Heb je al een weekendticket? Dan kom je gewoon donderdag naar de kassa en heb je ook toegang tot de preparty.

Op de preparty op donderdagavond geeft DJ Tim Arisu het startschot voor een spetterende editie van #dranouterfest18, mét live saxofoon!

Bongs
Wijze raad: koop vooraf voldoende digitale bongs aan
Dit jaar zijn er geen papieren drank- of eetbonnetjes meer: Dranouter gaat cashless! Bij de kraampjes op de wereldmarkt en bij de merchandise kan je wel cash betalen. Tijdens het festival kan je bongs (digitale drank-en eetbonnen) aankopen via het online bestelplatform, dat je op de website vindt en  op de app van Festival Dranouter.
Aan de drankbonnenstand kan je bongs zetten op je bandje (die kan je betalen met contant geld of met je bankkaart).

TIP: Koop voor het festival een lading bongs aan via het online bestelplatform. Je overschot aan bongs kan je immers na het festival laten terugbetalen op je rekening via de website.

Wel & niet
Strakke optredens, goeie ambiance, vrolijke (kinder)gezichten en een heerlijk mondje eten, da's pas genieten. Daarbij hoort natuurlijk een stevig veiligheidsbeleid. De crew en de medewerkers staan voor jou paraat.
Wat mag je meebrengen op de camping en wat niet? Check de website!

Download de Dranouter-app
Onmisbaar! De app van Festival Dranouter 2018 kan je downloaden in de Apple App Store en Google Play. Dankzij de app haal je het maximale uit je festivalweekend. Je vindt er alle praktische info, je krijgt meer info over de artiesten op de line-up, je krijgt meldingen wanneer jouw lievelingsband aan zijn set begint... Verder kan je via de app extra digitale bongs zetten op je bandje. Snel en veilig. Ook het overzicht van het festivalterrein staat op de app.

Slim naar Dranouter
Denk aan het milieu: kom met de fiets of reis met het openbaar vervoer. Ook dit jaar is er een ruime (niet-bewaakte) fietsstalling.  Klik hier voor alle extraatjes voor de fietsende festivalbezoeker.
Dranouter is bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein raak je tot in het station van Ieper via de gewone dienstregeling.  Aansluitend op je trein kan je De Lijn bus nemen naar Dranouter. Download hier het rittenschema van De Lijn. 

Je auto kan je parkeren op de festivalparkings bij het binnenrijden van Dranouter vanuit de richting van het dorp Loker. Een parkingticket kost €7 per wagen. Wie op de Stille Camping Zone wil verblijven volgt die wegwijzers en komt via het dorp Nieuwkerke naar Dranouter gereden. Dankzij onze samenwerking met Volvo Willaert uit Ieper kunnen wij een gratis Volvo Only Parking aanbieden. Belangrijk: volg de bewegwijzering rond Dranouter, vertrouw niet op je GPS.

3 t/m 5 augustus 2018, Festival Dranouter in Dranouter (B)
Alle info en tickets vind je op www.festivaldranouter.be.