Op zaterdag 29 september 2018 vindt in zalencentrum Opera in Den Haag het Django Reinhardt Gipsy Festival NL plaats. In de geest van deze unieke zigeuner-gitaarvirtuoos zal tijdens dit grote internationale festival een scala aan nationale en internationale artiesten optreden, o.a. Roby Lakatos, de Basily familie en de bekende Rosenbergs.

Er is dit jaar wat meer gevarieerde zigeuner muziek dus naast de Gipsy jazz is er ook de tradionele Hongaarse en Roemeense zigeunermuziek, de Spaanse Flamenco en de echte Sinti/Roma muziek.
Er zullen optredens zijn van o.a. The King of Violin Roby Lakatos uit Boedapest, het huis orkest van de Familie Basily, Flamenco act Irene Alvarez uit Sevilla en de bekende Rosenberg familie met de Rosenbergs.

Tijdens het festival in de pauzes wordt er gedanst door de Tzigannes Dance Group uit Roemenië met heerlijke gipsy klanken.
Met het Django Reinhardt Gipsy Festival NL wordt een oude traditie weer in ere hersteld. Reeds in 1986 vond op het woonwagencentrum De Molenhof in Rijswijk de eerste editie plaats. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende zigeunerfestivals van Europa. Ook dit jaar is de organisatie erin geslaagd het crème de la crème van de hedendaagse zigeunermuziek naar Den Haag te halen. 

Zaterdag 29 september 2018, Django Reinhardt Gipsy Festival, zalencenrum Opera in Den Haag
Zaal open: 17:30 uur 
Aanvang: 18:00 uur  
Kaarten: €20,00
Kaarten en info: http://www.djangogipsyfestival.nl.