Op zondag 1 september 2019 vindt in zalencentrum Opera in Den Haag het Django Reinhardt Gipsy Festival NL plaats. In de geest van deze unieke zigeuner-gitaarvirtuoos zal tijdens dit grote internationale festival een scala aan nationale en internationale artiesten optreden, o.a. Basily, Tutus Lakatos Cigány Ensemble en de Feigeli Prisor Gipsy Band.

Er is dit jaar wat meer gevarieerde zigeuner muziek dus naast de Gipsy jazz is er ook de tradionele Hongaarse en Roemeense zigeunermuziek, de Spaanse Flamenco en de echte Sinti/Roma muziek.
Er zullen optredens zijn van: Basily Gipsy Formatie, Tutus Lakatos Cigány Ensemble, Labryenco & Conchita Flamenco act, Feigeli Prisor Gipsy Band, Wattie Rosenberg, Nidja Prisor, Neschlo & Gangang Sinti Songs.

Reeds in 1986 vond op het woonwagencentrum De Molenhof in Rijswijk de eerste editie plaats. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende zigeunerfestivals van Europa. Ook dit jaar is de organisatie erin geslaagd het crème de la crème van de hedendaagse zigeunermuziek naar Den Haag te halen.

Zondag 1 september 2019, Django Reinhardt Gipsy Festival, zalencenrum Opera in Den Haag
Zaal open: 14:00 uur
Aanvang: 15:00 uur 
Kaarten: €15,00
Kaarten en info: via 0645582977 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie ook: http://www.djangogipsyfestival.nl.