De Amerikaanse bands Legendary Shack Shakers, Pert Near Sandstone en The Tillers komen deze zomer naar het Rotterdam Bluegrass Festival. Daarmee haalt het festival wederom drie internationale top-acts naar ons land. Eerder werd al bekend dat ook Rob Ickes & Trey Hensley (VS) en Whiskey Shivers (VS) het festival zullen aandoen. Het Rotterdam Bluegrass Festival viert dit jaar zijn tienjarig jubileum en vindt plaats op 26, 27 en 28 juni op het Pijnackerplein in Rotterdam.

Het gratis toegankelijke Rotterdam Bluegrass Festival staat erom bekend elk jaar bluegrass-, americana- en rootsartiesten van het hoogste niveau naar het Pijnackerplein te halen. Bands komen elk jaar van over de hele wereld, met uiteraard de VS als hofleverancier. Met de bekendmaking van deze drie headliners staat de teller nu op vijf. De komende weken wordt de rest van de line-up bekend gemaakt.
 
Legendary Shack Shakers (VS)
Met Nashville, Tennessee, als thuisbasis combineren de Legendary Shack Shakers al sinds midden jaren '90 diverse muziekstromingen met alles wat eng én leuk is in het zuiden, om tot hun kenmerkende 'murder boogie' te komen. Denk opzwepende country rock 'n roll met vleugjes swamp blues, Amerikaanse carnavalsmuziek en andere obscure muziekstijlen from the south.

Pert Near Sandstone (VS)
De mannen van Pert Near Sandstone komen uit Minnesota, VS en gebruiken hun mid-west roots om hun eigen draai aan de traditionele bluegrass uit de Apalachen te geven. Newgrass noemen we dat. Ze staan bekend om de onderlinge niet te ontkennen chemie en hun verrassende moderne aanpak van ons zo geliefde muziekgenre. Uiteraard zijn daar de banjo's, mandolines, dobro's en wasborden, maar dan met een verfrissende twist!

The Tillers (VS)
Dit trio begon ooit met een banjo, gitaar en grote bas in de straten van Cincinatti, spelend voor kleingeld en burrito's. Een beetje verwarrend waren The Tillers wel, want hoewel ze onder andere Woody Guthrie-covers en southernblues-nummers speelden, zagen ze eruit als punkrockers. Ruim tien jaar later zijn ze een gevestigde naam en brengt hun stringband-folkmuziek ze de hele wereld over. De punkinvloeden zijn ook nog steeds present, wat de traditionele folk een lekkere stomp geeft.

Festival-informatie
Datum: 26, 27, 28 juni 2020
Locatie: Pijnackerplein, Rotterdam, The Netherlands
Tijden: Vrijdag 16:00-23:00 / Zaterdag 12:00-23:00 / Zondag 12:00-21:30
Entree: Gratis
Facebook-pagina: https://www.facebook.com/rotterdambluegrassfestival/
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/2512049212247419/

Over het Rotterdam Bluegrass Festival
Het Rotterdam Bluegrass festival bestaat dit jaar tien jaar. Wat in 2009 begon als een buurtfeest, is uitgegroeid tot een driedaags internationaal muziekevenement waar niet alleen buurtbewoners en Rotterdammers op af komen, maar muziekliefhebbers uit heel Nederland, Europa en daarbuiten. In de afgelopen tien jaar stonden grote artiesten als Tony Trishka (VS), Sierra Hull (VS), The Po’ Ramblin’ Boys (VS) en Hackensaw Boys (VS) op het podium en stegen de bezoekersaantallen van 250 naar bijna 20.000. Naast bluegrass van het hoogste niveau biedt het festival een scala aan culinaire hoogstandjes, diverse workshops van optredende artiesten, een festivalmarkt, kinderprogramma en jamsessies. www.bluegrassfestival.nl