De Nederlandse balfolkband BmB heeft een debuutplaat klaar en wil die graag presenteren, maar dat kan niet met publiek en dansers, dus komt er een online festival: SofaFolk. Op 3 april is de livestream, waar BmB en het Vlaamse duo Airboxes het muzikale deel zullen verzorgen en er is zelfs een virtueel festivalterrein ontworpen.

Airboxes is het duo Guus Herremans en Bert Leemans, die, u raadt het al, enkel accordeon bespelen. Zij brachten afgelopen jaar hun debuut One For The Road uit, waarmee ze laten horen hoe enorm veelzijdig hun instrument is (je vindt de band op Facebook).

BmB is een trio met het motto: Dansen om te zingen, liederen om te dansen. De groep bestaat uit: Luc Plompen (zang, gitaar), Niek van Uden (accordeon, zang) en Wouter Kuyper (doedelzak, fluit, chalumeau, zang). Zij presenteren op SofaFolk hun album Ge Vindt Wel Een Taal.

Op de website van BmB lezen we:

"We missen jullie, het publiek, en de ontmoeting die we vanaf het podium bij elke dans opnieuw zien gebeuren en opbloeien. We hopen dat jullie elkaar weer net zo graag willen ontmoeten als wij jullie. Doe je mee?

Te lang is er geen balfolkfestival geweest. Met SofaFolk gaan we alle online- en offline-middelen aanwenden om de festivalbeleving bij jou op de bank te brengen. We gaan kijken hoe ver we kunnen gaan."

Daarvoor hebben ze de koppen bij elkaar gestoken en wat leuke onderdelen bedacht, zoals echte festivalbandjes en andere merchandise, zoals de cd's van zowel BmB als Airboxes en voor wie dat wil een drankje (speciaalbier of biolimonade) en een knabbeltje. Daarnaast is er een verhalenverteller, kun je een kleurplaat inkleuren en is er zelfs een virtueel festivalterrein gemaakt voor de liefhebbers die digitaal willen rondstruinen.

Je kunt allerlei combinatietickets kopen (met of zonder drank, cd, of knabbeltje), hou er wel rekening mee dat de pakketten fysiek verstuurd moeten worden, dus als je ze in huis wil hebben voor het festival bestel ze dan dit weekend nog. Een ticket voor de stream is natuurlijk de hele week nog te koop.

SofaFolk flyer

3 april 2021 SofaFolk, online balfolkfestival met Airboxes, BmB en meer.
Aanvang: 18:00 uur. Tickets beginnen bij €15,- en zijn (al dan niet met drank en/of knabbeltje) te bestellen. Wil je enkel dit initiatief steunen, dan kan dat ook middels een donatie.

Alle info over het festival, speelschema en een link naar de tickets vind je op: http://www.bmbfolk.nl/sofafolknl-home/.