Vanwege de aanhoudende Covid-19 maatregelen en de daarmee gepaard gaande onzekerheden kan het grootste Bluegrass Festival van Europa helaas niet doorgaan op de vertrouwde manier. Maar om de bezoekers toch iets in het vooruitzicht te kunnen stellen heeft het Rotterdam Bluegrass Festival in het laatste weekend van juni alternatieven gepland, in de vorm van online streams, een pakket voor thuis en een cd en LP met live opnames uit de eerdere edities, die alleen tijdens het weekend van 25 t/m 27 juni verkrijgbaar zal zijn en in beperkte oplage.

Rotterdam Bluegrass 2021
Guido de Groot, oprichter Stichting Kito events en organisator Rotterdam Bluegrass Festival: “Vorig jaar hebben we het 10-jarige-jubileum door moeten schuiven naar dit jaar. We hebben dan ook tot het laatste moment de hoop gehad dat we het dit jaar wel konden vieren. Helaas kunnen we de kwaliteit en de wijze waarop we het festival willen organiseren en de bezoekers willen verwelkomen niet waarborgen. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten, het Oude Noorden zal, in wat voor vorm dan ook, van 25 t/m 27 juni het podium zijn van Bluegrass!

Stichting Kito events wil de bezoekers het oorspronkelijke festivalgevoel niet afnemen en komt in het laatste weekend van juni met alternatieven om het Bluegrass gevoel thuis en in Noord te beleven. Naast online streams is er een limited edition van Rotterdam Bluegrass Festival live op de plaat verkrijgbaar. Een unieke CD en LP op blauw vinyl, met liveopnames van memorabele optredens van de afgelopen 9 jaren. De LP is alleen tijdens het Bluegrass weekend én in beperkte oplage verkrijgbaar. Voor de diehards die zich thuis in het Rotterdam Bluegrass Festival willen wanen, is er een Hell Yeah@Home pakket verkrijgbaar.   

Rotterdam Bluegrass 2022
Het officiële 10 jarig-jubileum wordt doorgeschoven naar 2022 en wordt een XL editie met meer podia, jamsessies, jonge talenten, bars, eettentjes en meer Rotterdam Noord. Guido de Groot: “Volgend jaar gaan we het gewoon extra groots vieren. Dus zet alvast 24, 25 en 26 juni 2022 in je agenda, dan zorgen wij voor extra veel bier.”

Over het Rotterdam Bluegrass Festival
Het Rotterdam Bluegrass Festival begon in 2009 als een buurtfeest en groeide uit tot een driedaags internationaal muziekevenement, waar niet alleen buurtbewoners en Rotterdammers op af komen, maar muziekliefhebbers uit heel Nederland, Europa en daarbuiten. In de afgelopen tien jaar stonden grote artiesten als Tony Trishka (VS), Sierra Hull (VS), The Po’ Ramblin’ Boys (VS) en Hackensaw Boys (VS) op het podium en stegen de bezoekersaantallen van 250 naar bijna 20.000. Naast bluegrass van het hoogste niveau biedt het festival een scala aan culinaire hoogstandjes, diverse workshops van optredende artiesten, een festivalmarkt, kinderprogramma en jamsessies.

25 t/m 27 juni 2021, Rotterdam Bluegrass Festival, alternatieve editie met online streams
Meer info: www.bluegrassfestival.nl.