Anders dan andere jaren, exclusiever, maar met even veel 'goesting' trekt Muziekmozaïek vzw met Gooikoorts de folkfestivalzomer op gang. De focus van Gooikoorts 2021 ligt op luisterconcerten van een hoog niveau en dit van 2 tot 4 juli 2021 in Gooik. Optredens zijn er van o.a. Pentaichon, Vox Bigerri, Airboxes, Laura Cortese Trio en WÖR.

De organisatie stuurt het volgende bericht:

Op de alom gekende formule met 20 internationaal gekleurde concerten, een uitgebreide kinderanimatiezone, gevarieerd aanbod aan sfeervolle kraampjes, een drukbezochte instrumentenbouwersmarkt en een ruim aanbod aan workshops, zullen we nog een jaartje moeten wachten. De aanwezigen echter zullen zoals altijd meer dan gelijk hebben, want alleen zij zullen kunnen genieten van deze unieke editie van Gooikoorts, waarin alles net iets anders is, zodat melancholische vergelijkingen met andere jaren achterwege kunnen worden gelaten.
Wij maken van de nood een deugd om opnieuw van nul het festival op te bouwen. Het concept is simpel: 1 concertpodium, 1 barzone, een beperkte doch lekkere en gezonde catering, een paar (echte) vrije podia, veel plaats en ruimte voor plezier en muziek.

Waar we niet op willen inboeten is een fantastisch programma, met zowel Vlaamse als internationale topmuzikanten. Op het programma staan: Duo De Schepper – Sanczuk (VL), Pentaichon (GR), Airboxes (VL), Trio Durand – Millet – Raillard (FR), Vox Bigerri (FR), Tanxugueiras (SP), Cardboard Cabin (VL), Laura Cortese Trio (US/VL), WÖR mét mobiele beiaard en ter afsluiting het Estse superkwartet Curly Strings (EE). Gooikoorts mag zichzelf dus terecht, zelfs in deze onwaarschijnlijke tijden, een internationaal folkfestival noemen.

Waar we wel op moeten inboeten is de camping, wat misschien veel mensen zal ontgoochelen, maar gezien de gangbare maatregelen is het quasi onmogelijk voor ons om dit op een veilige en gereglementeerde manier te organiseren. Naarmate de versoepelingen duidelijker worden, kan dit eventueel herbekeken worden, maar voorlopig raden wij verre bezoekers aan om alternatieve accommodatie in de buurt te zoeken.

Hoe dan ook: een echte folkliefhebber mag deze kans niet laten liggen:

2 tot 4 juli 2021, Gooikoorts Folkfestival in Gooik (B)
Alle praktische info en het volledige programma zijn te vinden op www.gooikoorts.be en op de FB pagina van Gooikoorts.