Dit jaar is er geen 48ste editie van Festival Dranouter, wel de coronaproof versie: de Dranouter Zomersessies XL. Van 5 t/m 8 augustus zijn er optredens van o.a. Bipolar Bows, Bart Peeters, Trio Dhoore, Flip Kowlier, Raske Drenge en Het Zesde Metaal. Er zijn geen weekendtickets of camping, kaarten worden per dag verkocht in festivalbubbels van 1 tot 8 personen.

Het aantal jaren op de teller bewijst dat dit festival één van de oudste is van het land, met intussen een unieke positie binnen het Belgische festivallandschap. In Dranouter ga je letterlijk op muziekvakantie. Sinds 2015 huist dit duurzame festival in het dorp van Dranouter, tussen de uitgestrekte velden en de prachtige Kemmelberg. De mix van straffe live concerten, originele randanimatie en verrassende foodstands wordt fel gesmaakt door zowel pers als publiek.

De Dranouter Zomersessies XL in een notendop:
De Dranouter Zomersessies XL is het grootste coronaproof festivalconcept in West-Vlaanderen dat plaatsvindt voor de laatste exitfase van 13/08/2021
In de Kayam-tent geniet het festivalpubliek in bubbels aan een statafel van de beste live optredens, met op de line-up: o.a. Eefje de Visser, Gabriel Rios, Compact Disk Dummies, Hooverphonic, Bart Peeters, Het Zesde Metaal, Brihang, Het Zesde Metaal, De Dolfijntjes...
Na 10 jaar komt de Kayam-tent terug in haar iconische V-vorm, zodat festivalgangers de concerten coronaproof en kwalitatief kunnen beleven. Het podium bevindt zich in de top van de V-vorm. Zo heeft iedereen goed zicht op het podium.
In tegenstelling tot vele coronaproof evenementen deze zomer, gaan de Dranouter Zomersessies XL veel verder dan enkel de programmatie van live muziek. Dranoeter vzw zet volop in op festivalbeleving en het Festival Dranouter-gevoel dat iedereen zo gemist heeft:
Rondom de concerttent komt een ruim, centraal festivalterrein met 4 themabars en een gevarieerd gamma foodstands.
De Palace-tent is de uitvalsbasis voor straattheater en extra festivalsfeer.

Dranouter Zomersessies XL - speciallekes:
Dranoeter vzw kondigde op eigen houtje én als eerste festivalorganisatie haar coronaproof festivalzomer aan, aangezien de overheid de communicatie over haar exitplan meermaals uitstelde. Op het moment van lancering waren er nog geen beslissingen genomen door de overheid over de festivalzomer van 2021.
De reacties van pers en publiek waren dan ook ongezien. Onmiddellijk na start van de ticketverkoop was de Dranouter Zomersessies XL van zaterdag 7/08/2021 al uitverkocht.
Tickethouders met een ticket van de afgelaste editie van Festival Dranouter 2020, konden dankzij een voucher tickets aankopen voor deze alternatieve festivalzomer in 2021.
Er zijn dit jaar geen combi's te koop, enkel dagtickets.
De line-up heeft dankzij o.a. de Nederlandse Eefje de Visser (5/08), de Puerto Ricaans-Belgische Gabriel Rios (6/08/2021), Rumbaristas (6/08/2021), het Scandinavische-Belgische Raske Drenge (6/08) en Jaouad (8/08) een internationaal kantje
Flip Kowlier (6/08/2021) zou op Festival Dranouter 2020 zijn exclusief verjaardagsfeest '20 jaar Flip Kowlier' vieren, maar corona stak er een stokje voor. Dan maar een jaartje later.

Bij het bestellen van tickets maken festivalgangers gebruik van de coronagarantie. Mochten de Dranouter Zomersessies XL in 2021 niet kunnen plaatsvinden omwille van de coronacrisis, dan krijgen tickethouders automatisch de waarde van hun festivalticket terug.
Dranoeter vzw zet alles op alles om de Dranouter Zomersessies XL zo toegankelijk mogelijk te organiseren, zodat ook mensen met een handicap een kwalitatieve, ontspannende concerttdag kunnen beleven (rolstoelpodium, ADL-parking, assistentie door Inter-medewerkers)

De conclusie: Dranoeter vzw biedt - ondanks moeilijke omstandigheden - ook in 2021 een gemoedelijk muziekfeest aan in een schitterende omgeving. Geruggensteund door de slogan "Festival Of New Traditions" kiezen ze duidelijk voor folk en roots, aangevuld door een zorgvuldig gekozen selectie van internationale en Belgische acts, afgewerkt met onbekende parels.

5 t/m 8 augustus 2021 Dranouter Zomersessies XL in Dranouter (B). Meer info en tickets: https://www.festivaldranouter.be/nl/.