Op 26 februari 2022 organiseert FolkClub Brielle het allereerste folkfestival in de historische stad die ooit door de Geuzen werd veroverd op de Spaanse bezetter. Het festival vindt plaats in het sport- en cultuurhuis "Dukdalf-BRES" te Brielle. De hoofdacts komen uit België: Laura Cortese en WÖRNVDR: DATUM GEWIJZIGD NAAR 18 JUNI 2022, WÖR EN LOWLAND PADDIES HEBBEN TOEGEZEGD TE KOMEN.

FolkClub Brielle organiseert sinds 2006 kleinschalige folk-concerten in eetcafé t Kont van het Paard op de tweede zondag van de maand. FolkClub Brielle onderscheidt zich door uitsluitend Nederlandse en Belgische folk-muzikanten een speelplek te bieden. Het uitgangspunt van FolkClub Brielle is kwaliteit en laagdrempeligheid.

Het jaar 2022 is voor de stad Brielle een jubileumjaar. Het is op 1 april precies 450 jaar geleden dat de Watergeuzen in naam van Oranje "Den Briel" in namen. Het hele jaar staat in het teken van dit jubileum. FolkClub Brielle verzorgt de officieuze aftrap van het feestjaar met haar festival Brielle Folk.

Er zullen vijf bands tussen 19.00 en 0.30 uur hun opwachting maken. De hoofdacts zijn de in België woonachtige Amerikaanse violiste Laura Cortese en de Vlaamse topgroep WÖR. Hun concerten worden afgewisseld met optredens van respectievelijk de Haagse groep Doolaard, The Lowland Paddies en SIR+ die in een lounge-achtige atmosfeer het festival afsluit.

Brielle Folk

Datum: 26 februari 2022

Aanvang: 19:00 uur

Locatie: sport- en cultuurhuis "Dukdalf-BRES”, Reede 2a, 3232 CV, Brielle

Kaarten  à € 37,50 zijn te bestellen via: https://www.brestheater.nl/voorstelling/folkclub-brielle.html

Meer en actuele informatie is te vinden op www.folkclubbrielle.nl

Naschrift van de redactie:

Naar aanleiding van de huidige Corona-restricties heeft FolkClub Brielle besloten het festival “Brielle Folk” van 26-02 te annuleren. Er is een nieuwe datum gevonden. “Brielle Folk” zal plaatsvinden op zaterdag 18 juni 2022 in Cultuurhuis Dukdalf-Bres te Brielle. De groepen WÖR en The Lowland Paddies hebben toegezegd te zullen komen. Voor meer informatie www.folkclubbrielle.nl