Op de Facebookpagina en website van Gooikoorts Folkfestival staat te lezen dat er in 2022 helaas geen nieuwe editie zal plaatsvinden door verschillende omstandigheden. Ze uiten wel de hoop dat het festival in de toekomst een herstart zal kunnen maken.

Op de Facebookpagina en de website van Gooikoorts (https://www.gooikoorts.be/) staat de volgende mededeling:

2022 zal helaas een jaar zijn zonder Gooikoorts Folkfestival.... Door verschillende omstandigheden werd besloten om dit jaar geen nieuwe editie te organiseren.

De voorbije 27 jaar (uitgezonderd in 2020) was ons festival in Gooik het eerste weekend van juli steeds een constante waarde voor heel wat folkliefhebbers. Wat de toekomst zal brengen weten we nog niet, maar we kijken hoopvol uit naar het moment waarop we jullie opnieuw kunnen uitnodigen op een fantastisch, gezellig en hoogstaand festival! Time will tell.

Wie graag wil meeduwen/trekken aan de heropstart in de toekomst, mag dit altijd via mail laten weten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Dank je wel aan iedereen die al die jaren geholpen heeft om van Gooikoorts zo een fantastisch festival te maken.

Gooikoorts was destijds opvolger van Feestival, ook al een beroemd festival georganiseerd door de oude garde die vond dat jongeren het maar moesten overnemen. Dat is vervolgens 18 jaar lang heel goed gegaan. De goede sfeer en programmering trokken keer op keer weer heel wat liefhebbers, ook uit Nederland, naar het festival in Gooik (B). De Vlaamse krant Nieuwsblad meldt dat een gebrek aan vrijwilligers aan de basis ligt van deze moeilijke beslissing van de organisatie.