Op 13 maart trekt het Popdistrict in Den Haag een blik Ieren open voor het eerste festival van 2022. Op de Grote Markt vindt dan namelijk de 10de editie van het St. Patricks Day Festival plaats. Het Ierse festival wordt uitbundig gevierd met een Ierse pipe band die rondmarcheert door de binnenstad, Ierse dansgroepen, een whiskeyproeverij en optredens van o.a. The Kilkennys, Harmony Glen en Natterjack

De organisatie laat dit jaar een 30-koppige pipe band overvliegen uit Ierland, The Irish Prison Service Pipe Band, die zal rondmarcheren door de Haagse Binnenstad. De route, die loopt van de Grote Markt naar De Ierse pub O'Casey's belooft een uniek spektakel op te leveren. Het festival wordt geopend door de ambassadeur van Ierland, Mr. Brendan Gerard Rogers, begint om 12:00 uur en is gratis toegankelijk. 

O'Casey's |  Noordeinde 140
Grootste van het vasteland
St. Patricks Day Festival in Den Haag is de grootste St. Patrick's Day viering op het Europese vasteland. Het wordt al jaren georganiseerd door Stichting Popdistrict in samenwerking met The Irish Club of the Netherlands en O'Casey's Irish Pub. In 2017 werd O'Casey's verkozen tot 'Best Irish Community Pub' van de wereld tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking in Dublin. Jaarlijks dingen 15.000 Ierse pubs wereldwijd mee naar de titel. De Grote Markt - gelegen in het hart van het Popdistrict -  heeft de krachten gebundeld en verzorgt samen met de Ierse pub de programmering. Naast het uitgebreide programma op 13 maart zal O'Casey's ook op 17 maart (de officiële datum van St. Patrick's Day) zorgen voor vertier. 

Sandro Bruti | Dramtune
Ierse volksmuziek & Irish whiskey tasting
Zodra het op genieten aankomt valt de naam Sandro Bruti. Sandro Bruti is verzot op de pure variant van de 'single malt whiskey', maar is ondertussen wel zelf een blend van een Italiaanse vader (uit Bolsena) en een Nederlandse moeder (uit Den Haag). Maar er zijn meer blends in hem gevaren: zo verenigt hij liefde voor Ierse Volksmuziek en gastronomie. Laat je op 13 maart meenemen in het avontuur van de whiskey, een vermakelijke en informele proeverij. Locatie: Blauwe Kamer – Grote Markt 25

Global Greening 
Van Japan tot België en van Nieuw-Zeeland tot Canada, St. Patricks Day wordt op steeds meer plekken gevierd. Ter ere van deze feestdag kleuren mensen, gebouwen en pleinen over de hele wereld groen, ook wel Global Greening genoemd. 

Wat is St. Patricks Day
St. Patrick's Day (Iers: Lá Fhéile Pádraig) is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Saint Patrick, herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, grote optochten en vuurwerk. Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan op deze dag bijvoorbeeld groen bier kopen. St. Patrick's Day wordt ook groots gevierd in de Verenigde Staten en Australië, landen waar veel Ieren naartoe zijn geëmigreerd. In deze landen worden veel grote optochten georganiseerd. In New York vindt de oudste en grootste parade ter wereld plaats. Ook is het een traditie dat de Taoiseach (de Ierse premier) en de president van de Verenigde Staten op St. Patrick's Day overleg met elkaar hebben over de voortgang van het vredesproces in Ierland, en breder over de gevolgen van gebeurtenissen in de wereld. In veel landen is een jaarlijks groeiende groep mensen die St. Patrick's Day viert. Niet alleen Ieren of mensen met Ierse voorvaderen; er is ook een groep zonder Ierse wortels, die zichzelf 'Irish for the day' verklaren. Zo heeft de voormalige burgemeester van New York, Ed Koch, zichzelf eens omgedoopt tot 'Ed 'O Koch'.

Zondag 13 maart 2022, St. Patricks Day Festival in de binnenstad van Den Haag. 

Meer info en volledig programma: https://stpatricksdaydenhaag.nl/.