In het weekend van 24, 25 en 26 juni 2022 vindt de tiende editie plaats van het Rotterdam Bluegrass Festival. Na twee jaar uitstel vanwege de coronacrisis kan het jubileum van het gratis toegankelijke festival met veel live muziek op en rondom het Pijnackerplein in Rotterdam-Noord dit jaar eindelijk plaatsvinden. Om de mijlpaal te vieren wordt er extra groots uitgepakt, de eerste tien nationale en internationale namen van het uitgebreide programma zijn bekend met o.a. Gangstagrass, Henhouse Prowlers, Tennessee Studs en de Blue Grass Boogiemen.

Met de mix van hiphop en bluegrass van Gangstagrass, southern gothic van Legendary Shack Shakers, traditionele bluegrass van Henhouse Prowlers en de one man countryfolkband Possessed By Paul James kent de line-up alvast een aansprekende en gevarieerde afvaardiging uit de VS. Hoogstaande bluegrass uit eigen land is er van de Blue Grass Boogiemen. De Nederlandse delegatie tot nu toe bestaat verder uit Tennessee Studs en The Switchbacks. Daarnaast staan ook Yonder Boys, Johnny & the Yooahoos (DE) en Thee Scarecrows AKA (UK) op het voorlopige affiche. In de aanloop naar het festival worden er meer details over het programma bekend gemaakt.

Gangstagrass, foto Melodie Yvonne
Gangstagrass, foto Melodie Yvonne

Het Rotterdam Bluegrass Festival is een laagdrempelig en inclusief festival waar bluegrass en andere vormen van rootsmuziek als country, folk en americana centraal staan. Bij de meest recente editie in 2019 vonden 16.000 bezoekers hun weg naar het Pijnackerplein in Rotterdam, van liefhebbers van het genre uit heel Nederland en daarbuiten, tot wijkbewoners en andere Rotterdammers. Het festival heeft de ambitie om door te groeien en meer mensen in contact te brengen met zowel bluegrass-/rootsmuziek als de gezelligheid van het Oude Noorden van Rotterdam. 

Rotterdam Bluegrass Festival 2022

24, 25, 26 juni 2022, Rotterdam Bluegrass Festival, Pijnackerplein, Rotterdam-Noord.
Toegang: gratis
Meer info en links naar social media vind je op: https://www.bluegrassfestival.nl/