Boek nu een culturele vakantie in eigen land: Music Meeting Festival keert deze lente eindelijk weer terug naar Park Brakkenstein in Nijmegen. De 36e editie vindt traditiegetrouw plaats in het Pinksterweekend op 4, 5 en 6 juni, en heeft als thema Cuba Upside Down. Music Meeting verwelkomt dit jaar zowel gevestigde artiesten als opkomend talent uit de invloedrijke Cubaanse muziekscene. De eerst bevestigde namen zijn Alain Pérez, Osain del Monte en Ping Pong Piano. De ticketverkoop is al van start gegaan.

Cubaanse meesters in Park Brakkenstein
Dit jaar zijn onder anderen de Cubaanse zanger/bassist én recente Latin Grammy winnaar Alain Pérez y la Orquesta, voor het eerst in Nederland met zijn voltallige orkest, Osain del Monte, een 13-koppig Cubaans percussie- en danscollectief, en Ping Pong Piano te bewonderen op het podium van Music Meeting Festival. Laatstgenoemde betreft een productie van Music Meeting, bestaande uit de vier Cubaanse pianisten Ivan 'Melón' Lewis, Ramón Valle, Marialy Pacheco en Rolando Luna.

De eerste namen van artiesten buiten het Cuba thema zijn eveneens van een bijzonder kaliber. Zo is de Spaanse zangeres en trombonist Rita Payés een ware (YouTube-)sensatie, doet de Bosnische Sevdah zanger Damir Imamovíć het festival aan met het prachtige project 'Singer of Tales' en vertegenwoordigt Antibalas uit New York afrobeat in optima forma.

Liefde voor Cuba
De liefde voor de cultuur en muziek uit Cuba zit diep en dat wil de organisatie van Music Meeting dit jaar met alle bezoekers delen. Artistiek leider Maite Hontelé heeft daarbij ook een persoonlijke reden om voor het thema Cuba Upside Down te kiezen. Verlangend naar de Cubaanse son, mambo en timba, speelde ze als kind de Cubaanse ritmes mee met haar trompet. Voor wie alvast eenzelfde vlinders in de buik wil voelen, is er als voorproefje deze Music Meeting Festival 2022 teaser.

Tickets, data & locatie
Music Meeting Festival
vindt plaats op 4, 5 en 6 juni 2022 in Park Brakkenstein in Nijmegen. De online ticketverkoop is al begonnen via www.musicmeeting.nl. Kaarten voor Music Meeting Festival 2020 blijven geldig voor de festivaleditie van 2022.

Voor meer informatie en het volledige programma, houd Music Meeting in de gaten via de website, Facebook en Instagram.