Festival Brass'nWoods beleeft zijn primeur op 1,2 en 3 juli in Liempde. Het is een breed opgezet popfestival, waarbij de aandacht bovenal uitgaat naar bands die uitblinken in het gebruik van blaasinstrumenten, ook wel 'brass' genoemd. Optredens zijn er onder meer van de Amsterdam Klezmer Band, Hazmat Modine en Fanfare Ciocărlia. Op de slotdag mogen ook bezoekers meeblazen met Anneke van Giersbergen.

Brass'nwoods krijgt drie podia, een overnachtingscamping, een internationale line-up. De organisatie bestaat uit professionals en gedreven vrijwilligers uit Liempde en omgeving. Hun streven is om vooral jongeren enthousiast te maken voor het bespelen van blaasinstrumenten.

Het driedaagse zomerfestival op het Liempdse landgoed Velder wist onder meer al sterke festivalbands als Gallowstreet, Jungle by Night, New Cool Collective en Fanfare Ciocărlia aan zich te binden, naast het wereldberoemde Lucky Chops uit New York. Zangeres Anneke van Giersbergen treedt op de slotdag op met een gelegenheidsband van zestig muzikanten én zo veel mogelijk bezoekers die willen meeblazen.

Nu zijn er nog meer namen toegevoegd aan het affiche. Spectaculaire namen als Broken Brass, Hazmat Modine uit New York en de jonge Nederlandse toppers van Valvetronic sieren nu het alsmaar uitdijende affiche. Ook de exotische Brabantse band Straf, de wereldwijd bekende Amsterdam Klezmer Band, de hiphop- en soulblender van Sven Hammond en zijn blazers, bekend van 'Matthijs gaat door', en een fusieoptreden van Artvark met Drums United staan nu op het programma.

Bijzonder is het optreden van de populaire Afro-Surinaamse Bigi Poku Toppers. Tot slot, maar nog altijd niet de laatste boeking, is die van The Hippo Brothers ft. Miss Beulah, geroutineerde showmakers van Hollandse bodem.

1,2 en 3 juli 2022, Festival Brass'nWoods op landgoed Velder in Liempde

Meer info over de bands en tickets: www.brassnwoods.nl.