Na een periode van uitstel, horten en stoten staat er voor 22 mei 2022 in Orvelte eindelijk weer een onvervalst Celtic Folk Festival op de rol. Naast het organiserende Rapalje zijn er optredens van  het Friese Fling en de Groningers Cochon Bleu. Naast muzikaal vermaak is er ook een Keltische markt en zijn er de nodige activiteiten voor kinderen. En zoals men bij eerdere edities gewend is, wordt er gedacht aan de inwendige mens met bijzondere catering. 

Het Celtic Folk Festival betekent gezelligheid op speciaal geselecteerde, unieke locaties. De keuze voor Orvelte is daarbij ‘logisch’: Een wandeling door dit museum- dorp is al een belevenis op zich. 

Typerend voor de artiesten van Celtic Folk is dat zij (ruige) folkmuziek weten te combineren met romantische ballads. De Kelten waren strijders en de passie knalt dan ook van het podium tijdens dit bijzondere festival. Samen drinken, eten en genieten maakt de cirkel rond. 

Op 22 mei staan er drie acts op de planken.  De Groninger cajun / folk / americana-band Cochon Bleu werd opgericht in 1994. De kern van de band bestaat uit de muzikale gebroeders Gubbels. 

Fling brengt op een volstrekt eigen manier Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie worden zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities op een eigenzinnige aanpak ten gehore gebracht.

Tot slot is er de afsluiting met Rapalje: 1,5 uur gestructureerde chaos met een opzwepende show.  

Zondag 22 mei 2022, Celtic Folk Festival, Brink, Hooikiep, Orvelte.
Het festival vindt overdag plaats.
Dagkaarten à € 19,50 zijn verkrijgbaar in de voorverkoop, kinderen tot 12 mogen gratis mee met hun begeleiders.
Aanvang 10.00 uur   
Alle info over het hele programma, tickets, Keltische markt, kinderentertainment en catering vind je op: https://www.celticfolkfestival.com/