In september 2022 staat Schotland weer op het menu van Alden Biesen. Na twee coronajaren gaat Schots Weekend eindelijk de 35e editie vieren. Dat doet het festival van 9 t/m 11 september met onder meer Highland Games en Dance, een gevarieerd folkprogramma en activiteiten voor kinderen. De organisatie stuurde de volgende info:

Beste Schotlandliefhebbers,

Eindelijk is het zover: de online ticketverkoop start van jullie favoriete familiefestival. In 2021 konden jullie al genieten van "A Day In Scotland", dit jaar gaan we een stapje verder voor onze jubileumeditie.

Buiten een gevarieerd folkprogramma samengesteld door onze nieuwe programmadirecteur Kristof, en de gekende Pipe Band, Highland Dance en Highland Games competities, stellen we jullie trots ook een Costume competition voor. Niet te verwarren met een Cosplay competitie, maar minstens even leuk.

Nog nieuw is het kampement van de Sassenachs en de Schotten, in concurrentie met de Vikings van Svart Ulfarner (mocht je het niet weten, de Schotten zijn hun afstammelingen).

De allerkleinsten kunnen niet alleen naar Mooh zoeken, maar ook naar zijn vriendje. Er zijn springkastelen, grime, ... maar als ze het liever wat stoerder willen...ook highland games for kids! Deze vind je allemaal door de door ons uitgestippelde wandelingen op het domein. Deze brengen je eveneens bij de retrievers in de Engelse tuin, en de bordercollie's die hun best doen in de boomgaard.

Voor een echte pub beleving is onze danstent omgevormd naar Martin's Scottish Pub en ook de whiskytent is onder handen genomen. Die laatste kan je nu op een ander plekje terugvinden op onze vernieuwde marktopstelling.

Wil je graag een upgrade, hou dan de mailings in de gaten want binnenkort komen ook de VIP tickets online!

Ook wij ontsnappen niet aan de gestegen prijzen, en zijn genoodzaakt om onze prijzen ook te verhogen. Daartegenover staat wel dat onze hele ploeg de schouders onder het festival gezet heeft om jullie een nog veel betere beleving als anders te bezorgen!

Voor onze kampeerders is het systeem veranderd: als je een vrijkaart hebt, kan je apart een camping ticket per persoon boeken, of je boekt er eentje in combinatie met een (combi)ticket. Opgelet! Je perceel (of percelen) en ontbijt dien je apart te selecteren. Je kan meerdere percelen boeken als je met meerdere mensen bent, of met meerdere mensen op één groot perceel samen staan. Aan jou de keuze.

Kinderen tot 14 jaar krijgen nog steeds gratis toegang.

Voor tickets & info, één adres: www.schotsweekend.be!