Het ZaanFolk Festival vindt na een gedwongen afwezigheid van twee jaar plaats op zaterdag 9 juli. Zoals gebruikelijk vindt het festival plaats op twee locaties aan de Wormerveerse Wandelweg: het Wilhelminapark (van 13.00 tot 18.30 uur) en Café De Melterij (van 19.30 tot 23.30 uur). Dit evenement is gratis toegankelijk en het programma is divers, met onder meer een open podium, een balfolkpodium (met workshop) en verder optredens van o.a. Wereldkoor Kaskedieze, Boxin' The Vox en The Guinness Piggies.

Folkmuziek in brede zin valt te beluisteren op het ZaanFolk Festival: Iers, Amerikaans, Schots, Nederlands, Spaans en nog meer. Er is ook ruimte voor balfolk (dansen op traditionele muziek), wat met name een jonger publiek aanspreekt. Het ZaanFolk festival heeft het op het programma staan sinds de vorige editie. Er is in het park een speciaal podium voor balfolk bij 'De Duiventil', waar iedereen die dat wil mee kan dansen. Hiermee opent ook het ZaanFolk Festival. Op deze plek vinden daarna nog twee optredens plaats.

Het hoofdpodium is de koepel in het Wilhelminapark. Hier spelen artiesten die zichzelf reeds bewezen hebben. Een tweede podium dat veel bezoekers trekt is het Open Podium, waarvoor de aanmelding al snel vol zat. Sommige van de optredende artiesten op het open podium zijn reeds ervaren, anderen komen om ervaring op te doen. Het publiek heeft aandacht voor allen.

Om geen drempel op te werpen is er ook voor gekozen om de toegang gratis te maken. Dat is al zo sinds de eerste editie van het ZaanFolk Festival. Wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Zo kan iedereen naar eigen vermogen bijdragen.

Natuurlijk kan de inwendige mens ook versterkt worden en zijn er een aantal kraampjes. Daarnaast is er vermaak voor de kinderen en wordt aan de volwassenen ook nog wat anders dan muziek voorgeschoteld.

Na afloop van het programma in het park, gaat het ZaanFolk Festival verder in het schuin tegenover het park gelegen Café De Melterij. Tot in de late uurtjes wordt er nog volop muziek gemaakt.

Zaanfolk 2022 affiche

Het programma van het ZaanFolk Festival op 9 juli 2022 ziet er als volgt uit:

Vanaf 13.00 uur: Podium De Duiventil: Balfolk workshop, Trio PFM, De Trawanten

Vanaf 14.00 uur: Podium De Koepel: Wereldkoor Kaskedieze, Aura, Band Zonder Toekomst, Boxin' The Vox, Baloney Celtic Music, Frankfurter Polka Trio (tussendoor-act)

Vanaf 14.30 uur: Open Podium: Ellis Freijser & Johan de Lange, Piet Karregat, Rob Zwart, Arthur & Friends, Things Ahead, Country Cousins, Vincent van de Voort

Vanaf 19.30 uur: Podium De Melterij: Bonny Vida, Arthur & Friends, The Guinness Piggies

Op www.zaanfolk.nl is meer informatie te vinden over de optredende artiesten.