Na twee jaar uitstel viert het Schots Weekend in Alden Biesen (B) komend weekeinde zijn 35-jarig bestaan met een vernieuwde festivalplattegrond en de vertrouwde competities (Highland Dance, Pipe Band, Highland Games), Schotse markt, lekkernijen, een verjaardagswhisky) en natuurlijk veel muziek. Optredens zijn er van o.a. Snakes In Exile, Brisk, RURA, Elephant Sessions en Rapalje.

De organisatie stuurt het volgende bericht:

Beste Schotlandliefhebber,

Dit weekend opent het Schots Weekend weer in Alden Biesen onder het geluid van doedelzakken, zwaardgekletter en Keltische muziek! De grond zal daveren onder het vallen van de cabers en whiskyvaten. We vieren namelijk ons 35-jarig bestaan!

Vrijdag openen we vanaf 20 uur Martin's Pub. In deze gezellige pubsferen kan u genieten van het lekker aanbod van dranken en muziek. Doorheen het weekend vinden hier dan ook verschillende competities plaats, zoals de gekende Highland Dance. 

Zaterdag is het vanaf 10u00 de hoogdag voor de Pipe Band Championschip Belgium en Highland Dance, maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Na de competities is het tijd voor de massed band, een gemeenschappelijk optreden van de pipe bands waar je vast en zeker kippenvel van krijgt.

Zondag vanaf 10u00 is het dan weer zweten geblazen tussen alle sterke deelnemers van de Highland Games. Ook de kinderen kunnen deelnemen aan hun eigen versie van deze stoere spelen. Voor wie graag iets anders probeert, kan je deelnemen aan onze nieuwe Costume Contest of kijken hoe anderen zich volledige in de keltische sferen verdiepen.

Daarbuiten kan u doorlopend op zaterdag en zondag gezellig kuieren over de Schotse Markt, zijn er diverse attracties voor onze jongste bezoekers of kunt u feesten met de vele Keltische bands.

Voor het volledige programma kan u terecht op onze website.

Zoals gekend bieden we ook typisch Schotse lekkernijen aan. Zo kan u proeven van delicatessen zoals haggis, fish and chips en black pudding, ...
Zeker de moeite waard om eens te proeven tijdens je bezoek aan het Schots Weekend.

Ten slotte presenteren we jullie graag, recht uit Elgin, in de Speyside regio, onze 35ste Schots Weekend verjaardagswhisky. Met een geur van peer, honinggraat, zwarte chocolade en een licht fruitige smaak van honing met een peperig randje. De intense smaak laat je vrij lang achter met een zachte en warme keel. In Broekman's Whisky Shop kan je als bezoeker deze voor de prijs van €65 kopen. Er is ook een beperkte oplage met kistje en 2 Glencairn glazen van deze editie voor €89. Wees er snel bij voor ze op zijn, deze whisky is namelijk uniek voor onze 35ste verjaardag! 

9 t/m 11 september 2022, 35ste Schots Weekend in Alden Biesen (B). Info, volledig programma en tickets vind je via: https://schotsweekend.be/.