In de aanloop naar Festival Dranouter op 4, 5 en 6 augustus heeft de organisatie heel wat nieuwtjes bekend gemaakt. Zo wordt ook dit jaar gekozen voor duurzaamheid met de invoering van herbruikbare bekers, is de focus gericht op Britain's Finest en zijn kinderen van harte welkom. In de line-up staan o.a. Hoven Droven, Laïs, Grace Petrie, Jan De Wilde & Ypriana, Plantec, Naragonia Quartet, Eliza Carthy & The Restitution, Ukulele Death Squad en Deira Band.  

Festival Dranouter 2023 vindt plaats in Dranouter (Heuvelland), aan de voet van de bekende Kemmelberg. Voor muziekliefhebbers is het festival the place to be om aanstormend talent te ontdekken, studenten gaan uit hun dak op de zotste feestjes, bon vivants komen aan hun trekken bij de kleurrijke foodstanden & themabars, kinderen amuseren zich te pletter met de randanimatie en kinderacts én dankzij het toegankelijk kader genieten mensen met een beperking ook van een zorgeloze festivaldag. In 2022 zakten zo'n 51.000 vrolijke gezichten af naar de ruime, chille festivalweide voor een ongeremd festivalweekend. 

Vorig jaar werd voor het eerst de focus op een regio gelegd, toen was dat de Schotse trad scene. Zo’n focus helpt om de rijkdom van een regio zichtbaar te maken en brengt de folktouch van het programma duidelijk in beeld. Dat viel goed in de smaak bij de Festival Dranouter-gangers. Reden te meer om hiermee verder te gaan... Dit jaar ligt de focus op Britain's Finest met optredens van: Dallahan, Noble Jacks, Eliza Carthy & The Restitution, Grace Petrie, Stick in the Wheel, Will Pound & Jenn Butterworth, Valtos, Rob Heron & The Tea Pad Orchestra en Ukulele Death Squad

Dit jaar is Dranouter ook een showcasefestival voor programmeurs, met optredens van Naragonia Quartet, Snaarmaarwaar, Vincent Coomans,  Broes, Laïs, Loogaroo Quartet, Omar Dahl en Ão

Met daarnaast nog optredens van o.a. Hoven Droven, Jan De Wilde met koninklijke harmonie Ypriana, Plantec, Oratnitza en Deira Band komt de folkliefhebber zeker niet tekort.

4 t/m 6 augustus 2023, Festival Dranouter in Dranouter (B)

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen, 12- en 13-jarigen krijgen 50% korting (enkel aan de kassa ter plekke). Om op de hoogte te blijven van alle actualiteiten kun je de Dranouter app downloaden via Appstore of Playstore.

Tickets & info: www.festivaldranouter.be