Dansers hebben heel wat mogelijkheden komende tijd om met de voetjes van de vloer te gaan, morgen (17/09) is er een folkbal met Boréale in café Wilhelmina in Eindhoven en a.s.vrijdag, 19 september is het Late Summer Night's Folkbal bij JV Unitas in Wageningen met Orfeo, RAMA en Andoorn.

Het seizoen is weer begonnen, in Eindhoven betekent dat dat er elke tweede woensdag van de maand dansinstructie gegeven wordt door Wilco met huisorkest Travak. Morgen, 17 september 2008 is het zoals gebruikelijk vanaf 20:00 uur te doen in café Wilhelmina. Ten bal speelt de Franse groep Boréale, een voorproefje kan beluisterd worden op: www.myspace.com/borealebal.

Komende vrijdag is in Wageningen A Late Summer Night's Folkbal. Bij JV Unitas wordt voor het eerst een bal georganiseerd met OrfeO, RAMA en de nieuwe Wageningse band Andoorn.

OrfeO bestaat uit Lies, Marco, Paul, Erica en Rutger. De bandleden hebben verschillende achtergronden: van klassieke muziek tot metal, maar vinden het fantastisch om met elkaar samen te spelen. En dat doen ze dan ook al zo'n 3,5 jaar! Ze spelen veel op bals en festivals zoals de Elf Fantasy Fair, en hebben zelfs opgetreden op het Midvinterfestival in Kopenhagen.
De muziek van OrfeO is spiritueel, dansbaar en fris en onderscheidt zich door het gebruik van niet alledaagse instrumenten zoals een harp en twee draailieren. Op het moment zijn ze nieuwe muziek aan het schrijven om in het najaar van 2008 een volledige cd op te nemen.

RAMA is een gloednieuwe balgroep uit Nederland rond twee jonge fluististes. Zij spelen speels op elkaar in en worden stevig en groovy of verfijnd ondersteund door hun achterban op gitaar, bas en drums. Dynamisch zoekt RAMA naar gewaagde melodiën, harmoniën en accenten, zonder de dansritmes uit het oog te verliezen! Het repertoir is dan ook geheel van eigen hand en is veelzijdig ingekleurd, waardoor dansers kunnen genieten van dromerige, swingende, groovy, verstilde, romantische of spooky klanken...
 
Andoorn is begonnen in mei 2007, een spiksplinternieuwe band dus! De leden van dit trio zitten alledrie bij jongerenvereniging Unitas Wageningen, waar ze elkaar en hun enthousiasme voor muziek hebben leren kennen. Hun repetoire bestaat vooral uit verschillende Ierse en Bretonse liedjes en 'standaard' balfolknummers. Deze melodiën worden voortgebracht op verschillende instrumenten; Andoorn bespeelt gitaar, blokfluit, low whistle, mandola, concertina en bodhran. Dit Late Summer Night's Folkbal op Unitas wordt hun eerste optreden als trio!

Programma:
20:00 RAMA (www.myspace.com/ramafolk)
21:15 Orfeo (www.orfeofolk.nl)
22:30 Andoorn (www.myspace.com/andoorn)
23:30 jamsessie/afterparty

Woensdag 17 september 2008 Folkbal met Boréale in café Wilhelmina, Wilhelminaplein 6 te Eindhoven, aanvang 20:00 uur, entree € 5,-.

Vrijdag, 19 september 2008, A Late Summer Night's Folkbal bij JV Unitas (www.jvunitas.nl), Generaal Foulkesweg 74 in Wageningen met Orfeo, RAMA en Andoorn. 19:00 dansuitleg, 20:00 bal. Entree € 8,-