Zaterdagavond 1 november is er weer een Balfolk in de Muziekschool in Groningen. Dit keer treden de jonge honden van Lirio als hoofdband op. Naast Lirio speelt de swingende Groningse Balband Sidaro.

Lirio bestaat uit vier jonge muzikanten die eigenwijs met Franse, Vlaamse en Nederlandse dansmelodiën aan de haal gaan en een jazzy, energieke en swingende draai geven aan traditionele dansmuziek. Met viool, trekzak en doedelzak worden de melodische arrangementen gemaakt, terwijl gitaar, contrabas en percussie de sterke ritmische ondergrond leggen. Vrolijk onderzoekt Lirio de ritmische, harmonische en melodische mogelijkheden van traditionele dansen, waarbij de dansbaarheid voorop staat.
Lirio bewijst met akoestische instrumenten dat traditionele muziek door invloeden van pop- en wereldmuziek versterkt kan worden. Wouter Kuyper op trek- en doedelzak, Gerdien Smit op viool, Sander van der Schaaf op gitaar en percussie en Fokke Jan Swart op contrabas.

Ook deze keer zullen er overdag muziekworkshops zijn. Je kunt kiezen tussen twee workshops. Er is een workshop voor trekharmonica-spelers door Wouter en er is een samenspel-workshop door Sander en Fokke. Waarschijnlijk komt er ook weer een dansworkshop voor beginnende dansers.

Zaterdag 1 november 2008, balfolk in de Muziekschool in Groningen met Lirio en Sidaro. Alle informatie kun je vinden op www.spansen.nl.